Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝ ΟΛΕΤΗΡ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΣΗΜΙΤΗΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ-Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...

"Στον καλύτερο «σύμμαχο» των Τούρκων στο Αιγαίο αναδεικνύεται ο Κώστας Σημίτης με τις απόψεις που εκφράζει. Αμετανόητος, επανέρχεται με νέο άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η παρέμβασή του στην ίδια εφημερίδα στις 9 Ιουνίου.
O κ. Σημίτης, μάλιστα, χαρακτηρίζει εμπαθείς και επιπόλαιες πολλές από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ενώ άλλες, όπως του κ. Συρίγου, τις θεωρεί σοβαρές και εμπεριστατωμένες, διαφωνώντας όμως με τις ερμηνείες του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. για το Διεθνές Δίκαιο.

Αμετανόητος, αρνείται επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης  στα 12 μίλια


Πρακτικά, ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται μονομερή ενέργεια της Ελλάδας για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια, με το επιχείρημα ότι θα παρεμποδιστεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι σε παρέμβαση διεθνούς δικαστηρίου για τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα στην υπάρχουσα αντιπαράθεση πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα ως προς τη βούληση να επιλύσει ειρηνικά οποιαδήποτε διαφορά, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο που απαιτεί συνεργασία, και εφόσον δεν επέλθει συμφωνία, λύση των διαφορών από το διεθνές δικαστήριο». 

Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη, «εάν η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της στα 12 μίλια, όπως έχει δικαίωμα, το σύνολο σχεδόν του κεντρικού Αιγαίου θα είναι μια επιτηρούμενη από την Ελλάδα θάλασσα, με εξαίρεση ορισμένες περιοχές όπου θα υπάρχουν στενά» και μια πιθανή επέκτασή της «θα προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από πολλές άλλες χώρες, των οποίων τα πλοία διέρχονται τώρα ελεύθερα» και «γι’ αυτό απαιτείται να υπάρξει ζώνη ή ζώνες ελεύθερης ναυσιπλοΐας που να διασχίζουν το Αιγαίο».


 Ο βρυκόλακας/ανθελληνας  που μας κανει 
και μαθημα-οια η μορφή, τοιαδε και η ψυχή...

 Αυτος ειναι ο ανθελληνας " κινεζος" νεος Εφιαλτης με τις εληες...

 Εδω ο πραγματικος, παληός Εφιαλτης των Θερμο
πυλών ...-μοιαζει πολυ στην κακία του βλεμματος...

(Πως πεθανε ο Εφιαλτης ;

Μετά τη λήξη των Περσικών Πολέμων και τη νίκη των Ελλήνων, η Δελφική Αμφικτυωνία επικύρηξε τον Εφιάλτη με μεγάλη χρηματική αμοιβή. Για το λόγο αυτό ο Εφιάλτης κατέφυγε στη Θεσσαλία για να κρυφτεί. Το 469 π.Χ., έντεκα χρόνια μετά την προδοσία του στις Θερμοπύλες θέλησε να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Αντίκυρα Φωκίδας όπου σύμφωνα με τον Ηρόδοτο τον αναγνώρισε ο Αθηνάδης από την Τραχίνα και τον δολοφόνησε. Σύμφωνα πάντα με το Ηρόδοτο ο Αθηνάδης τιμήθηκε εξόχως από τους Λακεδαιμόνιους «ἐτιμήθη μέντοι ὑπὸ Λακεδαιμονίων οὐδὲν ἧσσον».)


Ερωτηση: Τι τον κοφτει αυτον αν δυσκολευτει η ναυσιπλοία στο Αιγαιο, αν ετσι εμεις με επεκταση στα 12 μίλια κατοχυρωσουμε ενα δικαιωμα μας που μενει για χρόνια στα χαρτιά;  
Εκπρόσωπος εφοπλιστών ειναι; 

Η δεν καταλαβαινει, δικηγορος αυτος, ότι αν δεν ασκει καποιος τα δικαιωματα του για πολυ καιρο, παρεχει δικαιωματα σε καταπατητες να επικαλεστουν πολυετη χρηση αρα και "χρησικτησια"; 

Φωναξτε του " Ντροπή! Προτιμας τη διεθνη ναυσιπλοία απο τα Ελληνικα δικαιωματα στο Αιγαιο:!" σε οποιο δρόμο η καφενειο του Κολωνακιου τυχει να τον συναντησετε-οπως θα κανουμε και εμεις...

Κι αν τολμησει κανενας απο τους μπραβους του -που εμεις πληρωνουμε - να αντιδρασει, να πειτε: Μη με αγγιζεις -Ελληνας πολιτης απευθυνεται σε ανθελληνα πολιτη! Να η ταυτοτητα μου, ας μου κανει μηνυση...!!" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου