Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ Θ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ! -ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΠΑΛΑΣΚΕΣ, ΟΠΛΑ, ΚΡΑΝΗ!......

...απο τον φιλο του blog μας και δικο μας Πατριωτη Συναδελφο Μηχανικο Φίλιππο Αναστασιου -τον ευχαριστουμε...


 Πανο ασε τις στολές, και σηκω δόσε  Εντολές !


Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελλόριζο και οτιδήποτε άλλο είναι απλός αντιπερισπασμός!!!

21 Φεβρουαρίου 2018

Το Καστελλόριζο (Μεγίστη) είναι ένα νησί, του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του, αλλά μονο στην θάλασσα και τον αερα. Άμυνα νήσου με αξιώσεις και ελπίδα για αντιμετώπιση της τουρκικης απόβασης μέχρι να έρθουν ενισχύσεις, μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη, ίσως και η Ρόδος

Ο λόγος είναι ότι σε μια λωρίδα γης, με πλάτος 5χλμ επί 2 χλμ, δεν μπορεί να διεξαχθεί σοβαρη άμυνα διότι από την στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις θα έχουν καταφέρει να αποβι βαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων θα έχει ήδη καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης, δηλαδή, εάν κάνουμε την αναγωγή σε έδαφος του Νομού Έβρου, με πλάτος 30-35 χλμ, θα είναι σαν έχουν ήδη καταληφθεί ο Δορί σκος, το Τυχερό, οι Φέρ ρες,η Ορεστιάδα,το Διδυμότειχο, δηλαδή μια ζώνη σε όλη την έκταση των συνόρων, όπου υπάρχουν οι δύο μεραρχίες του Έβρου.

Άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει άμυνα επάνω στο νησί Μεγίστη, είναι διότι απλά δεν υπάρχει χώρος για τις λιγοστές ελληνικές δυνάμεις άμυνας να ελιχθούν, να απαγκιστρωθούν (όπως λέγεται η υποχώρη ση στην στρατιωτική διά λεκτο), να πάνε που; Εάν τυχον ο εχθρός δεν πεταχθεί στην θάλασσα από την πρώτη κιολας ώρα, μετά θα είναι πλεον πολυ αργά.

Το Καστελλόριζο δεν είναι βόρεια Ελλάδα, που έχει 500 χλμ βάθος για ελιγ μούς, αλλά και να πάρεις ενισχύσεις απο την Ηπειρωτικη Ελλαδα. Στο νησάκι αυτό, οι ενισχύσεις, εάν φυσικα θα έρθουν, θα ειναι από την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Ρόδο  και την Κρητη, σχέδιο δηλαδη χρονοβόρο.
Γιαυτό, εδώ και χρόνια, οι Τούρκοι προσπαθούν να αχρηστεύσουν τα "ZUBR", τα μόνα δηλαδη σκάφη που μπορούν να κουβαλήσουν μιαν ταξιαρχίαν πεζοναυτών από τον Βόλο σε λίγες ώρες
Η άμυνα στο Καστελλόριζο πρέπει να γίνει στην θάλασσα και στον αέρα.

Το Καστελλόριζο βρίσκεται περί τα 3,5 χλμ από τα μικρασιατικά παράλια και 800 χλμ από την Ελευσίνα… Ο Ελληνικός στόλος θα πρέπει ή να βρίσκεται ήδη εκεί, ή να έχει ικανό δίκτυο πληροφοριών και πάνω απ' όλα να υπάρχει η πολιτική βούληση για να σπεύ σει αμεσως, όταν οι πληρο φορίες λένε για κινήσεις του τουρκικού στόλου προς το νησί. Περί πολιτικής βουλήσεως ομως, αν κρίνουμε από τα Ίμια το 1996, τοτε....  καλα κρασια! ………….

Το Καστελλόριζο δίνει, οπως γνωριζετε, στην Ελλάδα το δικαίωμα να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα της μέχρι την Κυπριακή ΑΟΖ και συνεπως απο τελεί ένα πολυ μεγάλο εμπόδιο στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι διαθέ τουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Αν.Μεσόγειο και την μικρότερη θαλάσσια περιοχή και γι'αυτό και θα έπρεπε, -ισχυριζονται-, να τους δοθεί διέξοδος και κυριαρχία στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, όπου, -κατά την άποψη τους παντα-, δεν επρόκειτο να ενοχλήσουν κανέναν, διότι δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό νησί εκεί, εκτός βέ βαια από το ιδιο το Καστελλόριζο και το συμπλεγμα των αλλων μικρων Ελληνικων νήσων γύρω .

Παρόλα αυτά, νομιζουμε οτι οι Τούρκοι δύσκολα θα έκαναν απόπειρα κατάλη ψης του Καστελλόριζου και πολύ περισσότερο κατοχής του, εφ'όσον δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα, αλλα ούτε και αφορμή. Ακόμα και εάν μπορούν να ισχυριστούν δηθεν καταπίεση μουσουλμανικής μειο νότητας, οπως εκαναν στην Κυπρο το 1974, αυτο θα γινει στην Θράκη, σε Κω και σε Ρόδο, ενω στο Καστελλόριζο δεν υπάρχουν καθολου μου σουλμάνοι Έλληνες πολίτες.

Η πιθανότερη κίνηση τους λοιπον θα είναι ο ναυτικός αποκλεισμός του νησιού, και μαλλον νομίζουμε, χωρίς την ανταλλαγή πυρών, οπως δηλαδη κανουν τωρα στην Κυπρισκη ΑΟΖ. Όλοι ξέρουμε ότι στην κρίση των Ιμίων του 1996, η Ελλάδα δεν ήταν πρόθυμη να εξω θήσει τα πράγματα στα άκρα.

Ο Ελληνικό στόλος φυσικα θα σπεύσει, αλλά θα περιοριστεί μαλλον στον ρόλο του επιτηρητή και ενώ ο τουρκικός στόλος θα έχει αποκλείσει το νησί, ο Ελληνικός στολος θα προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τον τουρκικό. Στο μεταξύ βεβαια η Ελληνικη Κυβέρνη ση θα δραματοποιήσει περαιτέρω τα γεγονότα, με κινητοποίηση του Ελληνι κου Στρατού σε όλην την Ελλάδα, του τύπου της κρίσης του 87, με μερική επιστράτευση και θα αφήσει οπως πάντα να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας και τρόμου μεταξυ του Ελληνικου πληθυσμου, μεσω των καναλιων των ΜΜΕ.

Εφόσον οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα θεωρούνται, οπως ειπε ο Θεοδωρος Παγκαλος, κρέατα για σφαγή και γενικά "κακοί και αντιπαραγωγικοί καραβα νάδες" , δεν είναι απίθανο να πέσει και πάλι κάποιο Ελληνικό ελικόπτερο "υπο αδιευκρίνιστες δηθεν συνθήκες;».

Παράλληλα, θα ασκείται τρομοκρατία στους Έλληνες πολιτες με μαύρη κυ βερνητικη προπαγάνδα σχετικά με τις ""μεγαλες δυνατότητες των Τούρκων"" και την ""  ""δήθεν αδυναμία της χρεοκοπημένης Ελλάδας, λογω των μνημονιων"", να διεξάγει πόλεμο με την Τουρκια.Οι μανάδες θα χαι ρετάνε κλαίγοντας τα βλαστάρια τους, τα οποία δικαίως θα φοβούνται εφ'ό σον ξόδεψαν την θητεία τους, είτε αρνούμενοι συστηματικά να μάθουν αυτά τα λίγα που τους δίνονται στην στρατιωτικη εκπαί δευση, είτε γιατί τελικά μόνο σκούπισμα και λάντζα έκαναν οταν υπηρετουσαν στον στρατο, είτε γιατί εκεί που τους στέλνουνε τωρα δεν θα έχει wifi παρά μόνο τουρκικό και το "roaming" θα κοστίζει πολυ και λόγω επιστράτευσης ο μπαμπάς τους δεν πληρώ θηκε απο το δημοσιο γιατί το Κράτος θα κρατάει το χρήμα για τις ανάγκες του στρατού και έτσι δεν θα μπορεί να πάρει κάρτα για το iphone τους. Καταστροφή….!!!

Οι επιχειρήσεις σε στεριά γίνονται πάντα σε εποχές, που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν .Δεν μπορεί πχ ο τουρκικός στρατός να οργανώσει εισβολή από τον Έβρο τον Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο, διότι και ο ποταμός είναι τοτε << φουσκωμένος>> αλλά και το πεδινό έδαφος εκατέ ρωθεν του ποταμού θα είναι λασπωμένο λόγω των υψηλών ποσοστών υετού (βροχόπτωση-χιονόπτωση) στην παρέβρια περιοχή κα τά τους χειμερινούς μήνες. Μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα τμήματα ΔΕΝ προχωράνε στην λάσπη.

Ωστόσο στην θάλασσα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, τα πολεμικά πλοία επιχειρούν σε όλες τις συνθήκες και μόνο τα ιπτάμενα μέσα και ειδικά τα ελικόπτερα επηρεάζονται από θύελες και καιρικά φαινόμενα.

Σε αυτήν την περίπτωση οι Τούρκοι θα είναι κερδισμένοι, εφόσον την επιτή ρηση της περιοχής του Καστελλοριχου θα μπορούν να την κάνουν και με ηλεκτρονικά μέσα από τις ειδικές μονάδες τους στις μικρασιατικές ακτές, οι οποίες βρίσκονται σε από σταση αναπνοής από το Καστελλόριζο.
Αντίθετως, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και με την βοήθεια ιπταμενων μέσων, όπως τα ελικόπτερα, τα οποία τόσο το 1996. στα Ιμια, όσο και  τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κίναρο, έχουν πέσει θύματα του τουρκικου ηλεκτρονικού πολέμου και των αντιμέτρων των Τούρκων.

Τώρα το το γιατί η Τουρκία θα διεκδικήσει το Καστελλόριζο δεν έχει καμία σχέση με την θεωρία << των ανταλλαγμάτων >>, εφ'όσον ό,τι ήθελε το πήρε ηδη στην Συρία- μέχρι τώρα -, όπου με τις ευλογίες των ΗΠΑ εισέβαλε στην βόριεα Συρία κι απο εκεί θα αποφασίσει εάν και σε ποιά έκτα ση θα γίνει Κουρδικό Κράτος, το οποίο θα απορ ροφήσει όλους του Κούρδους της Τουρκίας, που σφάζονται ανελέητα απο τους τουρκους και έτσι ο Ερντογάν και την Συρία θα εχει διαμελίσει και θα έχει καθαρίσει και το τουρκικό Κουρδιστάν απο τους άτακτους Κούρδους της Τουρκιας.

Ο ναυτικός αποκλεισμός του Καστελλόριζου θα γίνει ακριβώς στα πλαίσια της αποθράσυνσης της Τουρκίας και της υποχωρητικότητας της ΕΛΛΑΔΑΣ.

H κατάσταση αυτη θα διαρκέσει λιγες μερες, βεβαια όσες μέρες θα είναι αρκετές για να "λυγίσει" η Ελληνικη κοινή γνώμη και να πεισθεί επιτελους ότι ειναι καλύτερα να τα βρούμε με την Τουρκία, δεν είναι δα  τωρα ώρα για πολέμους, ""παρετε το  μωρέ το παλιονήσι να ησυχασουμε"", κλείσανε και οι τράπεζες, τα παιδιά μας κινδυνεύουν κτλ κτλ.

Αίφνης θα ανακοινωθεί ότι ο πόλεμος αποφεύχθηκε την τελευταιαν στιγμην και Ελλάδα-Τουρκία θα κάτσουν επιτελους στο τραπέζι των συνομιλιών για να  καθορίσουν την πορεία των σχέσεων τους, υπό την αιγίδα φυσικα της Αμερικής, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, την στιγμήν μάλιστα που οι Τούρκοι ήταν "τόσο ευγενικοί", που ούτε καν μια οβίδα δεν έρριξαν σε όλην την διάρκειαν της κρίσης και φυςικα η Ελλάδα θα ευχαριστήσει στην Βουλή την Αμερική οπως έκανε το 1996!

Θα συζητηθεί το παγιο απο το 1974 αίτημα της Τουρκίας για τον διαμοι ρασμό του Αιγαίου στον 25 παραλλη λο, το οποίο η Ελληνικη Κυβέρνηση φυσικα και θα δεχθεί λέγοντας ότι τελι κά λέγοντας ότι τελι κά ετσι θα έχουμε μια θάλασσα ειρήνης που θα ενωνει τα δυο κρατη μας, από την οποία επιτέλους θα μπορέσουμε να βγάζουμε τα πετρέλαια και τα αερια και να ζούνε πλεον μπέικα και οι δύο πλευρές.κρατη μας, από την οποία επιτέλους θα μπορέσουμε να βγάζουμε τα πετρέλαια και τα αερια και να ζούνε πλεον μπέικα και οι δύο πλευρές.

Ο ναυτικός αποκλεισμός και η αποφυγή κλιμάκωσης με πυρά - κατι πολύ εύκο λο, δεδομένης της ενδοτικότητας και υποχωρητικοτητας της Ελληνικής πλευ ράς, που θα παρακαλάει την Τουρκια, την ΕΕ και την Αμερικη για την << ειρηνική διευθέτηση» -  θα ενοχλήσει μεν τις ΗΠΑ, αλλά θα δώσει και το επι χείρημα σε αυτές να μας πουν : <<ελάτε τώρα, δεν σας πυροβολήσαν καν, απλά ενα αποκλεισμό έκα ναν, ελάτε τώρα, βρείτε τα μεταξυ σας, σαν ώριμοι.... ...... ενήλικες» .

Ελάτε τώρα, κάνετε ταχα σαν να μην θυμάστε τα Ίμια…του 1996, οταν ο ανεμος  ..... πηρε την Ελλη νικη σημαια, οπως ειπε και ο Παγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου