Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : ΕΝΑΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ.. ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΛΙΝΟΥΜΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΓΟΝΥ !...."Patria o muerte! -" Πατριδα η Θανατος!"-
-ακροδεξιος σωβινιστής κι ο Καστρο; 

Καιρός συνθέσεων και συμφωνιών, πατριώτες!
(κι όποιος αντεξει...) 

Το ιστολόγιο αυτό ειναι μετεξελιξη για δημόσια εκφραση αποψεων των πολιτικοικοινωνικων, ιδεολογικων ( και αισθητικων κι αριστοφανικων, ενίοτε...) τοποθετησεων ενος προερχόμενου απο το ΚΚΕ και αγωνισθεντος εκει επι 26 ( 1975-2001) χρόνια με διαφορους τροπους Μηχανικου...
...που απεχώρησε απο το Κόμμα για διαφωνίες περι την ανυπαρξία γραμμής για τα Εθνικα θέματα και τον αντιΧριστοδουλικό αντικληρικαλισμό...

...και μετα απο καιρο ενταχθηκε για 8 χρόνια στο ΛΑ.Ο.Σ. ως "Αριστερος Πατριωτης" ( θεση που εγινε απολυτως σεβαστή εξισορροπητικά εντος του Κόμματος απο τον Πρόεδρο του Γ. Καρατζαφερη  )με αρθογραφια στην σχετικη στήλη στην επι 8 ετία Κομματικη Εφημερίδα " Α1" , σημερα κινουμενος αδεσμευτα στον Ριζοσπαστικο Λαικο Πατριωτικο Χώρο...

Επαιρομαστε να πουμε ότι τον όρο "Αριστερος Πατριωτης" -που δημιουργησε πολλες αποριες, ενστασεις, ( " γινεται Αριστερος και Πατριώτης μαζι";)  υβρεις, λοιδωρίες κλπ- ετσι συνοπτικα , πυκνα και διαλεκτικα αναδειξαμε εμεις στο πολιτικοιδεολογικο γιγνεσθαι.

Σημερα λοιπον και μετα το ανεπαναληπτο Πατριωτικο συλλαλητηριο του Μίκη στις 5/2, δημοσιευουμε παρακατω χωρις κανενα αλλο σχόλιο το σημειωμα του αγαπητου φιλου του ιστολογίου μας και συναδελφου Μηχανικου Φιλιππου Αναστασίου ( αληθεια, αν ρωτησεις ενα Σκοπιανό τι σημαινει " Φιλιππος" , " Αλεξανδρος" και " Μακεδων" θα ξερει να το ετυμολογήσει;...)

" Αγαπητε Αλεξανδρε,

Εχω πολυ καιρο που δεν επικοινωνησα μαζι σου.
Πιστευω πραγματικα οτι αξιζει να αναρτησεις την δηλωση του Μίκη Θεοδω ράκη, στην ιστοσελιδα "" Ο Αριστερος Πατριωτης""

Φιλικωτατα,
Φιλιππος


Σκληρή απάντηση Μικη Θεοδωράκη σε ΣΥΡΙΖΑ για την Μακεδονία: «Πού να φανταστείτε ότι ένας αριστερός μπορεί να είναι πατριώτης;»-Φεβρουάριος 7, 2018
   

Μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση έδωσε ο διάσημος μουσικοσυν θέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ηγέτης του συλλαλητηρίου του Κυριακής για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας για τις βρώμικες επιθέσεις που υπέστη από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:


«Πώς να δεχτούν αυτοί ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαί νουν οτι όταν εμείς παλεύ αμε με τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ήμασταν υπερπατριώτες», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR, λέγοντας ότι ο Ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Εννοώντας ότι αυτοί που είναι στην κυβέρνηση μπορεί να εμφανίζονται ως «αριστεροί», αλλά σίγουρα δεν είναι πατριώτες.

Ο μουσικοσυνθέτης αναφέ ρθηκε στην ιδιαίτερη αξία που έχει γι’ αυτόν η πλατεί α Συντάγματος, τόσο σε συμβολικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.
Eν συνεχεία εξήγησε πως η πλατεία Συντάγματος έχει για εκείνον πολυ ιδιαίτερη, συμβολική και συναισθημα τική αξία.


«Το Σύνταγμα έχει πολύ στενή σχέση μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά το 1943», δήλωσε o μουσικο συνθέτης και κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητή ριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα και συνέχισε:


«Τότε που οι Γερμανοί θέλησαν να  δώσουν την Μακεδονία στους Βούλ γαρους. Πρώτη φορά που οι Γερμανοί στην Ευρώπη είχαν δει δημόσια διαδή λωση. Δεν είχαν δει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα».


Όσον αφορά στις απειλές σε βάρος της ζωής του, ο μουσικοσυνθέτης και πρώ ην υπουργός και βουλευ τής δήλωσε: «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, βλέπεις εκείνο το παρά θυρο εκεί;  Τους είπα “ανοίγω το παράθυρο για ευκολία σας, παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. “Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώ σετε”. Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν αλλοτε εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν για την πατρίδα μας ».


Σχετικά με την κριτική για την παρουσία της Χρυσής Αυγής, ο Μίκης Θεοδωρά κης διερωτάται: «Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300 ατομα. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος, τι σημασία αραγε έχει παρουσια 200-300 ; ατομα » και επισήμανε: «Θα μου πείτε… γιατί τη Χρυσή Αυγή; Αγαπούν την πατρίδα; Ναι την αγαπούν αλλά με ένα τρόπο εριστι κό. Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

«Ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος από όλες τις κυβερνήσεις. Καμία κυβέρνηση, από το 1944 μέχρι το 1992, που πάλι εγώ ως βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημο κρατίας επέβαλα τοτε τον όρο “Mακεδονία” κι έγινε μετά δεκτό και από το Συμβούλιο των Αρχηγών.

Πώς να δεχτούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης;

Δεν καταλαβαίνουν οτι όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) ότι ήμασταν υπερπατριώτες, παλεύαμε για την πατριδα μας» κατέληξε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης."

Φιλιππε, σ ευχαριστώ πολυ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου