Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ CIA ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ 2017-ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑ...Τα σενάρια της CIA από την εποχή της δεκαετίας του 1980 δόθηκαν στη δημοσιότητα 37 χρόνια μετά και αφορούσαν ένοπλη σύρραξη μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Σύμφωνα με την 37σέλιδη έκθεση της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών, οι ΗΠΑ έβλεπαν τη Θράκη και τα ελληνικά νησιά ως «φρούριο» και υπολόγιζαν ότι μπορεί οι Τούρκοι να κατάφερναν να κυριαρχήσουν στο ακριτικό Καστελόριζο, αλλά θα έχαναν τον πόλεμο στο Αιγαίο συνολικά.

Όσο για τη Θράκη, οι Τούρκοι «θα έτρωγαν τα μούτρα τους», υπολόγιζαν οι Αμερικανοί, ωστόσο ο ελληνισμός θα υπόκειτο σε βαριά ήττα στην Κύπρο, καθώς οι ΗΠΑ προέβλεπαν τουρκική προέλαση και απόλυτη κυριαρχία στη Μεγαλόνησο σε βάθος χρόνου, κάτι που θα έδινε στους Τούρκους τη δυνατότητα να παζαρέψουν καλά μια ενδεχόμενη ήττα τους στη Θράκη.

Οι Αμερικανοί προετοιμάζονταν για μια ένοπλη σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών και μετρούσαν με ακρίβεια τις δυνάμεις και της Ελλάδας και της Τουρκίας. Κατά τους υπολογισμούς τους, και οι δύο πλευρές θα μετρούσαν βαρύτατες και πολλές απώλειες ακόμη και στην περίπτωση μιας σύντομης σύγκρουσης.

Ωστόσο, η CIA διέβλεπε σε βάθος χρόνου ανατροπή του συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ των Τούρκων, μια ανατροπή που θα αλλάξει τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα και θα δώσει στην Τουρκία την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει την Τουρκία στην κούρσα των εξοπλισμών.
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την έκθεση...

 Ευτυχες το 2022... 

Και να προσεξουμε τις ανησυχιες του Στρατηγου Χ.Μανωλά-κατι ξερει αυτός... 
================================================================

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝOΣ ΧΩΡΑΣ

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς διαπιστώνει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας και καλεί σε εγρήγορση προκειμένου να μη χαθούν η Θράκη και η Κύπρος. 
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real, o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χρίστος Μανωλάς, προειδοποιεί ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα πιθανόν να κληθεί πολεμήσει προκειμένου να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.
«Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος , θα χρειαστεί να πολεμήσουμε», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί ο στρατηγός Μανωλάς. 


Για τον επίτιμο Α/ΓΕΣ τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν, καθώς μια σειρά εξελίξεων κάνουν τους Τούρκους να αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και πλέον εκφράζουν ανοιχτά τους μύχιους πόθους του.
Για τον στρατηγό Μανωλά η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας αλλά και διαρκής αύξηση του πληθυσμού της, είναι παράγοντες που δίνουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό άλλωστε και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αλλαγή στη συμπεριφορά των Τούρκων ηγετών, με δηλώσεις που προϊδεάζουν για προκλήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και σε στρατιωτική σύγκρουση.

 Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς προτείνει ως αντίμετρα αποφυγής του ρίσκου μιας κλιμακούμενης κρίσης από την Τουρκία την ανάπτυξη νοοτροπίας εθνικής επιβίωσης, τη σύναψη συμμαχιών με φίλες χώρες, πολιτική και διπλωματική εγρήγορση, αύξηση των εξοπλισμών και οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου