Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Απορρητες πληροφορίες : ( Πως μας ηρθαν μη ρωτατε...) :Γινεται χαμός απο προετοιμασίες για "θερμο επεισόδιο" με Τούρκους σε Εβρο και Αιγαίο

Εσπευσμένα ο Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού σε επιθεώρηση μάχης στον Εβρο – Ρίψη Ελλήνων αλεξιπτωτιστών κοντά στα Ιμια.

2 Φεβρουαρίου 2017

Α.Μονάδες της πρώτης γραμμής στον Εβρο, επιθεώρησε αιφνιδιαστικά ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ την ίδια στιγμή Ελληνες αλεξιπτω
τιστές έπεφταν «μια ανάσα» από τα Ιμια, συγκεκριμένα στην Κω. Από την Κω μέχρι τα Ιμια, ο χρόνος πτήσης του C-130 είναι λιγότερος από 1,5 λεπτό!
Συγκεκριμένα ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το σύνολο των Σχηματισμών, Συγκροτημάτων και Μονάδων της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού που έχει την ευθύνη κάλυψης του μετώπου του Εβρου, αλλά και της Σαμοθράκης.
Η όλη κίνηση είχε άμεση σχέση με όσα αποκάλυψαν στις ελληνικές υπηρεσίες, κάποιοι από τους 8 Τούρκους φυγάδες αξιωματικούς (!!!).
Ο Αρχηγός ΓΕΣ Επιθεώρησε την XVI M/K ταξιαρχία Πεζικού στον βόρειο τομέα και τις εξής μονάδες οι οποίες ανήκουν οργανικά στην ταξιαρχία:

α) Την Τακτική Διοίκηση 21ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/21ου ΣΠ) «Δράμα» με έδρα την Πλάτη Έβρου και με Ζώνη Ευθύνης το αποκαλούμενο «τρίγωνο του Έβρου» τα πλευρά του οποίου αποτελούν η ελληνο-βουλγαρική μεθόριος (αριστερή πλευρά), η ελληνο-τουρκική μεθόριος (δεξιά πλευρά) και ο ποταμός Άρδας (η βάση του).
β) Την 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού «Ρίμινι» (3η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ), με έδρα την Καβύλη Έβρου και Ζώνη Ευθύνης μια περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται το προγεφύρωμα του Κάραγατς (Αδριανούπολη).
γ) Την 30η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «Τομορίτσα» με έδρα τον Λαγό Ορεστιάδας.
Επίσης επισκέφθηκε την 50ή Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «Αψός» με έδρα το Σουφλί.
Η αποστολή της ταξιαρχίας αυτης είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ του βόρειου και του νότιου τομέα του Έβρου.
Η Ζώνη Ευθύνης περιλαμβάνει την περίπου 20 χλμ. μήκους στενή διαδρομή του Έβρου, που στους επιτελείς είναι γνωστή ως «η αμυντική τοποθεσία του Ποτιστικού Ρέματος».
Στο νότο υπεύθυνη για την άμυνα έναντι του 2ου ΣΣ είναι η 12η Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού. Σε αυτή ανήκουν οργανικά:
α) Το 41ο Σύνταγμα Πεζικού με έδρα τη Σαμοθράκη και με Ζώνη Ευθύνης το ίδιο το νησί.
β) Η 31η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού «Κάμια», με έδρα τις Φέρες η οποία εποπτεύει την ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Έβρου.
γ) Η 7η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού «Σαραντάπορος» με έδρα τον Προβατώνα Έβρου.
δ) Η ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ «3ο Σύνταγμα Ιππικού Δορύλαιον» με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
Την ίδια στιγμή έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών  από C-130 σε μικρή απόσταση από τα Ιμια σε ζώνη ρίψης στη νήσο Κω, προκειμένου να ελεγχθούν τα σχέδια ταχείας ανάπτυξης ειδικών δυνάμεων σε περίπτωση κρίσης
Φυσικά η όλη δραστηριότητα για να μην φανεί ότι η Ελλάδα κλιμακώνει, πέρασε ως «εκτέλεση άλματος στο πλαίσιο εξαμηνιαίας εκπαίδευσης συντήρησης αλεξιπτωτιστού», αλλά η χρονική συγκυρία μόνο τυχαία δεν είναι.
Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι αποδείχθηκε πώς παρά τις συλλήψεις, τη δημοσιοποίηση και την «εξάρθρωση» του αρχικού πυρήνα των συνωμοτών Τουρκων «στρατηγών», το σχέδιο «Βαριοπούλα» ουδέποτε μπήκε στο περιθώριο, όπως και η θαλάσσια εκδοχή του, το σχέδιο "Suga".
Ο υποδιοικητής της 5ης ΤΘ ταξιαρχίας του τουρκικού Στρατού είχε αναφέρει την ετοιμότητα 20.000 στρατιωτών στην Ανατ. Θράκη για ανάληψη δράσης, αναφέρουν οι πληροφορίες που προσκόμισαν κάποιοι από τους οκτώ φυγάδες..
Πρώτο σημείο της επιθετικής ενέργειας θα ήταν η γεφύρωση του ποταμού Εβρου από τμήματα και των δύο ταξιαρχιών Μηχανικού.
Η γεφύρωση του Εβρου που θα γινόταν σε πολλαπλά σημεία, θα είχε και την υποστήριξη της τουρκικής Αεροπορίας,η οποία θα εξουδετέρωνε, με συνεχείς εξόδους, κάθε αντίδραση του Ελληνικού Στρατού για την προσβολή των τμημάτων του τουρκικου μηχανικού.
Αιχμή των τουρκικών δυνάμεων θα ήταν η 1η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που εδρεύει στο Μπαμπαεσκί, σχεδόν απέναντι από την Ορεστιάδα, και σε απόσταση μικρότερη των 40 χλμ. από τα σύνορα μας.
Το τουρκικο σχέδιο προέβλεπε την κίνηση του σχηματισμού υπό την διοίκηση του υποδιοικητή Albay Gündogdu, ο οποίος θα αναλάμβανε την διοίκηση (προφανώς εξαιτίας της «μύησης» του διοικητή στο πραξικόπημα).
Όπως είναι φυσικό, το βάρος της επιθετικής αιχμής της τουρκικής διείσδυσης θα στηριζόταν επάνω στα Leopard 2A4, τα οποία θα είχαν το κύριο έργο της διάρρηξης της ελληνικής αμυντικής τοποθεσίας, με παράκαμψη της Αλεξανδρούπολης και αποκοπή των ελληνικών δυνάμεων του κεντρικού και βόρειου Έβρου.
Προς ενίσχυση της 1ης ΤΘ ταξιαρχίας θα κινούνταν ταυτόχρονα οι δύο Μ/Κ ταξιαρχίες 54η και 55η του 5ου Σώματος Στρατού, όπως και οι μονάδες του 2ου Σώματος το οποίο εποπτεύει το νότιο τομέα, εκεί ακριβώς όπου θα πραγματοποιόταν η επιθετική κίνηση.
Ο συνταγματάρχης Uzay Sahin αποκάλυψε ακόμη τα ακριβή σχέδια διάρρηξης της ελληνικής αμυντικής διάταξης στη γραμμή των ορέων Βυρσίνης-Υψώματα Άρη-Ιερό Όρος (Μπουκατέ)-Ορφέας (Κελεμπέκ)-Κεφάλι (Τσομπάν).
Ανταμοιβή, η ανενόχλητη κίνηση στην πεδιάδα της Αλεξανδρούπολης μέχρι την πεδιάδα της Κομοτηνής.


Β.Σημαντικές πληροφορίες και πακέτο επιθετικών σχεδίων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά της Ελλάδας, σε στικάκια, μετέφεραν κάποιοι από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι δραπέτευσαν, μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, στην χώρα μας και στους οποίους δόθηκε τελικά πολιτικό άσυλο με απόφαση του Αρείου Πάγου!
Αυτή ήταν η «προίκα» τους όταν ήρθαν στην Ελλάδα κάτι που συνεκτιμήθηκε από τις ελληνικές αρχές σίγουρα, αν και δεν έπαιξε ρόλο στην μη έκδοσή τους.
Ομως τα στοιχεία που έδωσαν από μόνοι τους ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα, ειδικά για την Ζώνη Ευθύνης του 1ης Στρατιάς της Ελλαδος στην περιοχή της Θράκης.
Και η Άγκυρα έχει ανησυχήσει πολυ από την διαρροή αυτών των στοι
χείων και υποστηρίζει ότι υπάρχει «δάκτυλος κατασκοπείας» σε non paper που μοίρασε στην ΕΕ: «Ο πιο σημαντικός λόγος που η Ελλάδα προστατεύει του πραξικοπηματίες, είναι επειδή συμφώνησαν να προσφέρουν στην Ελλάδα απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις» αναφέρει η Άγκυρα .
Επίσης πληροφορήθηκαν οι Τούρκοι από πηγή του εξωτερικού, ότι η Ελλάδα παρουσίασε σε μεγάλη ξένη χώρα στοιχεία από σχέδια εισβολής στον Εβρο και βίαιης διάβασης του ποταμού Εβρου, τα οποία, υποστηρίζουν ότι ήρθαν στην κατοχή των ελληνικών υπηρεσιών από τους οκτώ φυγάδες!
Το τουρκικό προπαγανδιστικό κείμενο, παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με τα αιτήματα έκδοσης που έχουν υποβληθεί στις ευρωπαϊκές χώρες και με ειδική αναφορά στη Γερμανία και στο Βέλγιο.
Μιλώντας σε εκπομπή στο Κανάλι 24 της Τουρκίας, ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ είπε για την μη έκδοση των οκτώ ότι «πραγματικά είναι ένα βήμα που θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας», προσθέτοντας ότι αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δύο χωρών.
«Αυτό που απαιτεί η αρχή της αμοιβαιότητας, θα το εφαρμόσουμε. Όπως μας συμπεριφέρονται, θα τους συμπεριφερόμαστε και εμείς με τον ίδιο τρόπο από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας τη μη έκδοση φερόμενων εμπλεκόμενων στο πραξικόπημα όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά και τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Η Άγκυρα, έστειλε ξανά φάκελο στην Ελλάδα με αίτημα την έκδοσή τους.
Ο Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε ότι επανέλαβαν το αίτημά τους λόγω νέων στοιχείων, το οποίο προώθησαν στο ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης , ζητώντας να επαναξιολογηθεί η κατάσταση.
Όπως τόνισε, δήλωσαν εκ νέου πως είναι πολύ σημαντικό να ληφθεί απόφαση προς την κατεύθυνση που επιθυμεί η Τουρκία έπειτα από την αξιολόγηση αυτή.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε πως είναι ξεκάθαρο ότι μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος διέφυγαν στην Ελλάδα. «Διασυνδέονται με την ομάδα που πήγε να δολοφονήσει τον Πρόεδρό μας. Πέραν της διασύνδεσης, είναι στρατιωτικοί που είχαν ενεργό ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος. Με την απόφαση που έδωσε το ελληνικό δικαστήριο εμπόδισε την εκδίκασή τους για ένα τέτοιο έγκλημα, εμπόδισε την τιμωρία τους», ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εκλάβει την Τουρκία ως μια χώρα που κατά το παρελθόν έζησε πραξικοπήματα. «Και ο πρωθυπουργός Τσίπρας έκανε δηλώσεις που το τόνιζαν αυτό, αλλά αν κοιτάξετε την απόφαση που εκδόθηκε, δεν μπορεί να συσχετιστεί με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Το έγκλημα που διέπραξαν είναι μεγάλο. Δεν μπορείτε να απαλλαχτείτε εμποδίζοντας την εκδίκαση των ατόμων που άνοιξαν τον δρόμο για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων… (Δεν μπορείτε να) μην επιτρέψετε την εκτέλεση της τιμωρίας που τους αξίζει, με το να λέτε “η δικαιοσύνη μας είναι ανεξάρτητη’’», είπε ο Μπεκίρ Μποζντάγ.
Ηδη ο υποδιοικητής της 1ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η οποία εδρεύει στην ανατολική Θράκη, συνταγματάρχη Uzay Sahin έχει παραδεχθεί ότι το Μηχανικό της 54ης Μ/Κ Ταξιαρχίας που είναι υπεύθυνη για την επιθετική ζεύξη του Έβρου, δηλαδή την γεφύρωση της ανατολικής με την δυτική όχθη και την διάρρηξη της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο νότιο Έβρο, ήταν έτοιμο να κινηθεί και να δράσει κατά της ελληνικής αμυντικής διάταξης.
Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο διοικητής της Ταξιαρχίας υποστράτηγος Hidayet Ari λέγοντας πως στο σχέδιο για εισβολή στον Έβρο θα συμμετείχε και η 55η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού.
Ο διοικητής της, υποστράτηγος Bekir Koçak συνελήφθη μετά την καταστολή του πραξικοπήματος.
Δεν είναι γνωστό εάν το σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα θα εκδηλωνόταν πριν ή ταυτόχρονα με την εκδήλωση του πραξικοπήματος και φυσικά δεν έχει γίνει γνωστό γιατί δεν μπήκε σε κίνηση.
Η σημαντικότερη διαφοροποίηση από το σχέδιο «Βαριοπούλα» το 2003 ήταν η προσπάθεια διάρρηξης την νότιας ελληνικής αμυντικής διάταξης αντί για την επίθεση στην περιοχή του προγεφυρώματος Kάραγατς όπως προέβλεπε το σχέδιο του 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου