Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

"ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ"-ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΦΥΛΛΗ...

 Πονηρέ και στρεψόδικε 
τεως ΠΑΣΟΚοπολιτευτή...Διαβάσαμε μόλις τώρα-λόγω συσσωρευμένου υλικού για μελέτη αυτές τις μέρες...-το άρθρο του Αντώνη Τριφύλλη στο " Βήμα" Κυριακής 18/12 " παίζοντας με τη φωτιά" στα πλαίσια του αφιερώματος " Επικίνδυνες σχέσεις με την Άκρα Δεξιά"-αξίζει να το βρείτε γιατί δεν είναι προσβασιμο μέσω Διαδικτύου .

Με λύπη μας -γιατί εκτιμούμε γενικά το μυαλό του αρθρογράφου, με τον οποίο είχαμε παλαιότερα φιλία κάποιου είδους...- είδαμε στα γραφόμενα του ένα  υπόδειγμα διαστρέβλωσης, στρεψοδικίας, επιλεκτικής και αποσπασματικής προσέγγισης με προδιαγεγραμμένο -αν όχι ήδη υπαγορευμένο...- στόχο.
To άρθρο καταφέρεται ευθέως και πλαγίως εναντίον της " Χρυσής Αυγής"-πως αλλιώς θα εντασσόταν στο συγκεκριμένο αφιέρωμα ;- εδραζόμενο μεταξύ άλλων ...εδραίων ( !) επιχειρημάτων άνευ αξίας στην "ρητορική" της ΧΑ που κατά τον Α.Τριφύλλη "φανερώνει την πραγματική της φύση : Πρόκειται για την οικονομική της πολιτική που συνοψίζεται σε δυο φράσεις : αυτάρκης οικονομία και προτεραιότητα στον πρωτογενή τομεα.Ειναι η φιλοσοφία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επιβολή ολοκληρωτικού καθεστώτος μέσα από την εξαθλίωση της κοινωνίας. "

Ο Α.Τριφύλλης συνεχίζει αναφερόμενος στα οικονομικά των Ναζί : ( μετά την κρίση στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης σ.σ.) "είναι η ώρα που αναλαμβάνει την εξουσία ο Χίτλερ .Η οικονομική πολιτική που ακολουθήσε είχε τρεις άξονες: τις δημόσιες επενδύσεις για έργα-το πρόγραμμα των αυτοκινητοδρόμων- τη μετατροπή της βιομηχανίας σε πολεμική και την αγιοποίηση του γεωργικού τομέα " ( με έμφαση στο ιδεολόγημα ότι "οι Γερμανοί προέρχονται από τη Γη, την ιερότητα της Γης και της Φυλης-ρατσιστικες ιδέες , "Γη, Φυλή και Αίμα" κλπ εννοεί σ.σ.)

" Αποτέλεσμα αυτής της τριπλής οικονομικής στόχευσης ήταν η αύξηση της κατανάλωσης, η εξάλειψη της ανεργίας και η επέκταση των κοινωνικών παροχών" (...) " Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η διακοπή της πληρωμής των πολεμικών αποζημιώσεων στους νικητές του Μεγάλου ( Α σ.σ.) Πολέμου με μονομερή κατάργηση  της συνθήκης των Βερσαλλιών, στην πρώτη φάση δόθηκε η ευκαιρία στους Ναζί να χρηματοδοτούν παροχές , εξοπλισμούς κλπ και χρόνο, με λαϊκή αποδοχή, ώστε να ολοκληρώσουν την άλωση των θεσμών και να εγκαταστήσουν το ολοκληρωτικό τους κράτος" ...

Και καταλήγει : " Το μάθημα: Η οικονομική πολιτική που υπαινίσσεται η Χ.Α για κλειστή και εθνικά υπερήφανη Ελλάδα, στραμμένη στον πρωτογενή τομέα και στην αυτάρκεια, είναι το αδύνατο σημείο της ( !!!!σ.σ.) Που προσεκτικά το καλύπτει μέσα από πατριωτικές και ξενοφοβικές κραυγές...( ...)- είναι η σημαντικότερη πολιτική της θέση, που οδηγεί νομοτελειακά στην οικονομική εξαθλίωση (...) και ακριβώς αυτό το μοντέλο οδηγεί στην επιβολή ολοκληρωτικού καθεστώτος..." μεμφόμενος τελειώνοντας τον "πολεμικό εθνικισμό, την απομόνωση από την παγκόσμια κοινότητα, και την προφανή ανάγκη σε μια τέτοια κοινωνία να εξαρτάται αυτή από την απολυτά κυρίαρχη κρατικη-κομματικη εξουσία....

Είναι εξοργιστική η χρήση των παραπάνω επιχειρημάτων για να καταδικαστεί η Χ.Α με βάση τη “λογική” του παραλογιζόμενου Αντώνη Τριφύλλη "ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει" !

Μπερδεύοντας σκόπιμα τις οικονομικές στρατηγικές ως εργαλεία άσκησης πολιτικής με το εποικοδόμημα και τους πολιτικούς στόχους, είναι σα να μας λέει ότι επειδή οι μπολσεβίκοι π.χ. είχαν κι αυτοί τουφεκιά σαν τους Ναζί, ήταν κι αυτοί Ναζί!...

Έτσι, φαίνεται εντελώς στρεψόδικα να θεωρεί ότι όποιος χρησιμοποιεί την απολύτως Κευνσιανή, σοσιαλδημοκρατική,  σχεδόν αριστερή-και καθόλου ολοκληρωτική-οικονομική στρατηγική των δημοσίων επενδύσεων για εργα-δηλαδη μια στρατηγική των περισσοτέρων Δυτικών χωρών για να ανακάμψουν από την κρίση ( Αμερικη-New Deal-και σήμερα Ομπάμα, Αγγλία, Ισπανία κλπ) είναι...Ναζιστικές  !

Θεωρεί επίσης ίδιον ...ολοκληρωτισμού την προτεραιότητα που αποδίδει η Χ.Α στην πρωτογενή παραγωγή-κάτι όμως , ξεχνάει, που επίσης χρησιμοποίησαν ο μπολσεβίκοι του Λένιν με το σύνθημα "όλη η γη στους αγρότες που τη δουλεύουν" , οι κομμουνιστές " Κόκκινοι Χμερ" με το περίφημο "Διάταγμα των Τριών Γραμμών" το 1975 στην Καμπότζη με την είσοδο τους στην Πνομ Πενχ  ( "Καταργούνται οι πόλεις- Καταργείται το χρημα- όλοι οι διανοούμενοι στα ρύζια") κλπ. επικρίνοντας έμμεσα και την μονομερή διακοπή της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων προς τους νικητές του Α Πολέμου -κάτι που όμως πραγματοποίησε επιτυχώς και η "Περονικη " Αργεντινή επανελθούσα μετά από σοβαρές περιπέτειες στην ανάπτυξη τάξης 7,5% !!!-και που ζητούν και σήμερα για τη χώρα μας όχι μόνο η Χ.Α., αλλά και σύμπασα η εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά -ΚΚΕ, " Πλεύση", ΛΑ.Ε., ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.

 Και ανησυχεί ο Α.Τριφύλλης μήπως η έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή (που, ως Μηχανολόγος ΕΜΠ και τέως στέλεχος του τότε Υπουργείου Βιομηχανίας επι αρχικού ΠΑΣΟΚ όφειλε να ξέρει ότι δεν αφορά μόνο την αγροκτηνοτροφική, αλλά  και την εξόρυξη μεταλλευμάτων-βωξίτη, χρυσού, πετρελαίου κλπ, που έχουμε με  τόσο ορυκτό πλούτο ανεκμετάλλευτο) -  οδηγεί σε ...ολοκληρωτισμό, όταν όλοι γνωρίζουν ότι στη χώρα μας ελάχιστα παράγονται  σήμερα σχεδόν τίποτε από άποψη αγροτικής παραγωγής σε σχέση ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ...- ότι η ύπαιθρος ερημώνει, ότι εισάγουμε πατάτες από την Τουρκία, πορτοκάλια ( Γιάφας...) από το Ισραήλ ( !!) και λαχανάκια από τις αγαπημένες του Βρυξέλλες κλπ...ενώ γνωρίζει ότι πάρα πολλά από τα εισαγόμενα σήμερα αγροτικά προϊόντα -όχι όλα ασφαλώς...- θα μπορούσαν -αλλά δεν...- παράγονται στην Ελλάδα ....
 Με το άρθρο του αυτό θέλει να εμφανίσει την Χ.Α ότι δίνει έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή αφήνοντας εντελώς στην άκρη την δευτερογενή παραγωγή-μεταποίηση, πράγμα απολύτως ανακριβές. Αν έκανε τον κόπο-αντί να γράφει υπαγορευμένα άρθρα από το έντυπο του ΔΟΛ και του υποψηφίου τρόφιμου του Κορυδαλλού "Κεντρώου" Κυρίου Ψυχάρη…-να μπει στο site της Χ.Α και να δει τις θέσεις της , θα διάβαζε το ακόλουθο σχετικό : "  


 "
Θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω της εκμετάλλευσης του εθνικού μας πλούτου, με γεωτρήσεις υδρογονανθράκων, νέα ορυχεία για πολύτιμους λίθους και σιδηρομεταλλεύματα. Τα έσοδα από αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια θα διατεθούν στον πρωτογενή τομέα, σε νέες γεωργικές, κτηνοτροφικές και αλιευτικές μονάδες και αμέσως μετά στην προσπάθεια αναδημιουργίας μίας εθνικής βιομηχανίας.


ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ – ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
 ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ- ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Σύμφωνα με την Deutsche Bank θεωρείται βέβαιη η ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας 427 δισ. ευρώ και όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα τα έσοδα αυτά θα έρθουν μέσα σε 8 έτη. Οι εκτιμήσεις αυτές αφορούν μόνο την περιοχή νοτίως της Κρήτης και όχι τα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, ούτε τα κοιτάσματα πετρελαίου στο βόρειο Αιγαίο, η εκμετάλλευση των οποίων ξεκίνησε το 1973 (κοίτασμα Πρίνου). Όταν κάναμε λόγο για τα κοιτάσματα αυτά προ ετών μας αποκαλούσαν… «φασίστες και χουντικούς». Σήμερα που το καθεστώς του Μνημονίου είναι έτοιμο να ξεπουλήσει τα πάντα στους τοκογλύφους δανειστές, ανακάλυψαν την ελληνική ενέργεια. Η απάντηση της Χρυσής Αυγής σε αυτή την απόπειρα εκχώρησης του εθνικού μας πλούτου είναι κάθετη:
- Άμεση εθνικοποίηση όλων των ενεργειακών μας κοιτασμάτων και απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, με κύριο στόχο να καταστεί η Ελλάς στρατηγικός ενεργειακός κόμβος.
- Προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του τεράστιου έργου της έρευνας και εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που περικλείει η ελληνική ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης.
- Σύναψη αμυντικής συμφωνίας και έναρξη στρατιωτικής συνεργασίας με τα κράτη εκείνα με τα οποία είναι δυνατόν να υπάρξει σύγκλιση γεωπολιτικών συμφερόντων και όχι φύσει και θέσει ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ και των οποίων οι κοινοπραξίες θα πλειοδοτήσουν στον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων. 
«Αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη του Ηροδότου, που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» Α. Ζεληλίδης, Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
Οι παραπάνω ενέργειες προσφέρουν στη χώρα μας τη δυνατότητα εξοικονόμησης μεγάλων κερδών, από την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από όλα τα μήκη και τα πλάτη του Αιγαίου πελάγους, καθώς και από το χρυσοφόρο τρίγωνο Κρήτης - Κύπρου - Δωδεκανήσου. Κατ’ ουσία μετατρέπουν την Ελλάδα σε κεντρική δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
- Επίσης στους τομείς των οικολογικών μορφών ενέργειας: Αξιοποίηση της ηλιακής και της αιολικής ενεργείας και των υδατοπτώσεων για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και αξιολόγηση των θαλασσίων ρευμάτων (όπως ο πορθμός του Ευρίπου) για ηλεκτροπαραγωγή.
ΣΙΔΗΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ – ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΟΡΥΚΤΑ: Η Ελλάς, σύμφωνα με το Bloomberg, έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη μέχρι το 2016, ξεπερνώντας τη Φινλανδία. Η παραγωγή το 2016 θα φτάνει τις 425.000 ουγκιές χρυσού (αξίας 757 εκατομμυρίων δολαρίων με τις τρέχουσες τιμές), ξεπερνώντας κατά πολύ τις 16.000 ουγκιές που ήταν η παραγωγή της χώρας το 2011 (συγκριτικά η Φινλανδία παράγει 220.000 ουγκιές). Δυστυχώς το ελλαδικό κράτος δεν επενδύει σε αυτές τις τεράστιες δυνατότητες της χώρας, αλλά ξεπουλά τον εθνικό μας πλούτο σε ξένες εταιρείες (Glory Resources ιδιοκτήτρια του ορυχείου στις Σάπες Ροδόπης και Eldorado Gold μητρική της European Goldfields). Παράλληλα στο παιχνίδι μπαίνουν και οι εγχώριοι εργολάβοι – καναλάρχες με φωτογραφικές διατάξεις και συμφωνίες που κυριολεκτικά ποδοπατούν το ελληνικό δημόσιο.
Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΗΓΩΝ και η απόδοση των κερδών από την εκμετάλλευσή τους στον ελληνικό λαό, μέσω της επιδότησης της εγχώριας παραγωγής σε κάθε τομέα. Όπου δεν υπάρχει επαρκής τεχνογνωσία για εξορύξεις, το Ελληνικό Δημόσιο θα γίνεται μέτοχος των κοινοπραξιών που θα πλειοδοτούν στους σχετικούς διαγωνισμούς"

Μηπως από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Χ.Α έχει στο πρόγραμμά της, όπως φοβάται ο συντάκτης του άρθρου,  την μετατροπή της Ελλάδας σε εάν απέραντο χωράφι για πατάτες (όπως πολύ σωστά είχε προτείνει ο Στάλιν το 1945 στο Πότσδαμ " να γίνει η ηττημένη Ναζιστική Γερμανία (αγαπημένη χώρα γενικά του γερμανοστραφούς Α.Τριφυλλη) , για να μη μας ξανακτίσει στο σβέρκο σε 50 χρόνια", όπως και δυστυχώς συνέβη;

Μάλλον απολύτως το αντίθετο προτείνει η Χ.Α.

Τέλος, σχετικά με την αυτάρκεια  και την αποκοπή μας από την λεγόμενη «παγκόσμια κοινότητα» ( πιστεύει αλήθεια ακόμη ο Α. Τριφύλλης ότι υπάρχει κάτι τέτοιο ουμανιστικό και φιλάνθρωπο; ) ο συντάκτης δεν κάνει τίποτε άλλο από το να υπερασπίζεται τους μεγαλοεισαγωγείς και μεγαλεμπόρους που με το πρόσχημα τάχα ποιότητας-ορισμένης με διάφορα standards ερήμην μας...-  και κόστους, κατέστρεψαν -γιατί είχαν τεράστιο οικονομικό συμφέρον-την εντόπια βιομηχανική παραγωγή σε ολους τους τομείς...-ας θυμηθούμε την κλειστή σήμερα IZOLA/ElLINDA, για να εισάγονται Γερμανικές "λευκές οικιακές συσκευές", ας θυμηθούμε τις κομμένες στα δυο τράτες των ψαράδων μας με το Πρόγραμμα PESCA για να μη θίγονται τα αλιευτικά συμφέροντα άλλων Ευρωπαίων ψαράδων, η τον εξαγόμενο βωξίτη της ΛΑΡΚΟ που αντί να μεταποιείται εδώ με τη μέθοδο του καθηγητή ΕΜΠ Μ.Μουσούλου έως το τελικό στάδιο του ανοξείδωτου χάλυβα εξάγεται «raw»-ανεπεξέργαστο ως βωξίτης  και επανεισάγεται 400 % ακριβότερος ως ανοξείδωτος χάλυβας, η τις κλειστές μας φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν μόνο για εξαγωγή όταν σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων στην Ελληνική αγορά, κλπ κλπ ...

Από πουθενά δεν προκύπτει, ασφαλώς, ότι η στρατηγική της αυτάρκειας σημαίνει μια κλειστή οικονομία με μηδέν εισαγωγές τύπου κομμουνιστικής Αλβανίας του Εμβέρ Χότζα...Αλώστε, ο  αδιάβαστος προχειρολόγος αρθρογράφος μας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι και κατά τη διάρκεια του Ναζιστικού καθεστώτος υπήρχαν εκτεταμένες εμπορικές σχέσεις ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ (όπως είχε-αρέσει δεν αρέσει στους ημετέρους «προοδευτικάριους»…- και η Ελληνική " Χούντα"/Στρατιωτική Κυβέρνηση 21 Απριλίου 1967) ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ -επομένως καθόλου δεν ήταν "κλειστή" η Ναζιστική οικονομία.

Η αυτάρκεια ως οικονομική στρατηγική σήμερα έχει σχετικό χαρακτήρα-αφορά μια στρατηγική που σκοπεύει να αξιοποιήσει ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις παραγωγικές δυνατότητες μιας χώρας με "ανάλυση- κόστους- οφέλους" ολιστικού χαρακτήρα ("υποκατάσταση εισαγωγών") σε σύγκριση με μια αποκλειστικά εξωστρεφή στρατηγική εισαγωγών-εξαγωγών που οδηγεί σε πλήρη εξάρτηση, όχι από τον πανίσχυρο κρατικο-κομματικο μηχανισμό, όπως τρέμει ο Α.Τριφύλλης, αλλά από τους ξένους εξαγωγής και βιομηχανους,μετατρεπομενη έτσι σε μια απολύτως εξαρτημένη οικονομία.
Αυτό σε καμμιά περίπτωση δε σημαίνει αποκλεισμό εισαγωγών με πάση θυσία εγχώρια  παραγωγή, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει κακή ποιότητα και υψηλό κόστος-όπως έγινε στην Αλβανία του Χότζα η στην Μαοϊκή Κίνα της Πολιτιστικής Επανάστασης...- αλλά εάν "μείγμα" σχετικής αυτάρκειας και λελογισμένης ελεγχόμενης εμπορικής ανταλλαγής όπου συμφέρει αυτή καλυτέρα.

Τι δεν καταλαβαίνει ο Α.Τριφύλλης-ο οποίος μάλιστα διετέλεσε- αλλά δεν μας το αποκαλύπτει...-Chef de Cabinet της τ. Υπουργού Βιομηχανίας "αριστερής" Βάσως Παπανδρέου, όταν αυτή ήταν Επίτροπος στις Βρυξέλλες-και η οποία είχε επιδιώξει-και πολύ σωστά ..-να δημιουργήσει την ΠΡΟΜΕΤ, μια Κρατικά ελεγχόμενη Εταιρεία που θα αναλάμβανε να εξυγιάνει το εισαγωγικο-εξαγωγικο εμπόριο πραγματοποιώντας σημαντικές στρατηγικές εισαγωγές-εξαγωγές παράλληλα με τον ιδιωτικό τομέα επι Υπουργίας της;

Η αξιοποίηση του αφθονούντος , συλημένου και αναξιοποίητου ορυκτού μας πλούτου όπως και οι μεγάλες δυνατότητες της Ελληνικής Γης, ασφαλώς πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για κάθε είδους Κυβέρνηση της Ελλάδας-αλλά δεν απετέλεσαν( γιατί , αρα γε;) ...
 
Και βεβαίως η καθετοποιημένη αξιοποίηση του πρωτογενούς προϊόντος με μονάδες επομένου σταδίου αγροκτηνοτροφικης μεταποίησης /τυποποίησης, αλλά και μονάδες μεταποίησης του εξορυκτικού προϊόντος σε βιομηχανικό, θα ήταν υπεραρκετές για την στοχευμένη και επιλεκτική με όρους «συγκριτικου πλεονεκτηματος» ( διαθεσιμότητα και εγγύτητα/πρόσβαση σε α ύλες-εμπειρία/εντοπιότητα  εργατοτεχνικού προσωπικού κλπ) βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδας με βάση την προσέγγιση "κλάδων -ατμομηχανών/κλειδιών με καθετοποίηση μπρος -πίσω") , αφού κανείς δεν θα ισχυριζόταν ότι πρέπει να παράγονται εγχωρίως ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ/ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ  που έχουν ανάγκη η οικονομία μας και ιδίως οι Ένοπλές Δυνάμεις μας-και ασφαλώς όχι η Χ.Α.. 

Αυτό που παρασιωπά όμως πονηρότατα ο Α. Τριφύλλης, είναι ότι η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της α η β οικονομικής στρατηγικής  για ιδεολογικοπολιτικούς σκοπούς του εκάστοτε καθεστώτος είναι διαφορετικό θέμα από αυτά καθ’ εαυτα τα οικονομικά εργαλεία -στρατηγικές: Το σε ποια κατεύθυνση/στόχο  πυροβολεί κάποιος με ένα Καλάσνικωφ είναι άσχετο με το ίδιο το Καλάσνικοφ-εξαρτάται από το χρήστη.

Επομένως από μόνη  της η Κευνσιανή στρατηγική των δημοσίων επενδύσεων για τόνωση της οικονομίας και κατανάλωσης, η αυτάρκεια και η έμφαση ΚΑΙ στον πρωτογενή τομέα δεν αποτελούν σε καμμιά περίπτωση ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ-«PER SE» -απολύτως καμία ένδειξη ολοκληρωτισμού, Ναζισμού η αυταρχισμού με σχέση "αίτιου-αποτελέσματος" όπως στρεψόδικα διατείνεται ο Α. Τριφύλλης, με μοναδικό στόχο να πλήξει την Χ.Α στα πλαίσια του αφιερώματος " Επικίνδυνες σχέσεις με την Άκρα Δεξιά", που καταντά όμως τελικά-τουλαχιστον στο τμήμα του που καλύπτει το άρθρο-" επικίνδυνες σχέσεις με τη λογική, την Ιστορία και τις έννοιες "...

Την απάντηση και αυτοαναίρεση του, όμως, δίνει ο ίδιος ο Α. Τριφύλλης ( άθελά του;) στο τέλος του κατευθυνόμενου άρθρου του, όταν λέει : " Το πιο επικίνδυνο στοιχείο είναι ότι πολιτικές  δυνάμεις  δεν ασχολούνται με το ρόλο της οικονομίας στην διαμόρφωση του πολιτεύματος. Και την ενημέρωση του κυρίαρχου λαού."

Έτσι είναι , κι αυτά τα νοητικά «κόλπα», έχει κάνει ο Α. Τριφύλλης, που υπογράφει απλά ως «τέως στέλεχος της ΕΕ», αποκρύπτοντας την πολυετή ένταξη του στο ΠΑΣΟΚ σε σημαντικές στελεχικές θέσεις και κινηθείς δυναμικά στα περιβάλλοντα Λαλιώτη κλπ (μικρή γαρ η ημετέρα " Ιερουσαλήμ", και γνωριζόμεθα  όλοι, γιαυτό  ας προσέχουμε τι γράφουμε..) -και επομένως έχων και αυτός μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας μας σήμερα, για την οποία ασφαλώς δεν ευθύνεται η Χ.Α που τόσο τρέμει ...Όταν οι πολιτικές δυνάμεις που θα έπρεπε, ούτε ασχολούνται, ούτε ενημερώνουν το λαό, κάποιος θα καταλάβει το κενό και στα δυο αυτά κρίσιμα επίπεδα όπως γνωρίζει και ως Διπλωματούχος ΕΜΠ βάσει του Νόμου του Dalton " Παν αέριον καταλαμβάνει το χώρο που του διατίθεται..."

Όπως  και  τον παρόμοιο επίσης φυσικοκοινωνικο Νόμο " Η φύση, οι γυναίκες και η κοινωνία, απεχθάνονται τα κενά..." 

Καλή ανάρρωση από τις φοβίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου