Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΙΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ...
Ηλθε σε γνωση μας -γιατι ειμαστε παντού και δε χασκουμε μεσα σε ενα γυαλινο πυργο...-οτι μετα την επιτυχημενη συγκεντρωση της "Πλατφορμας 2010"  οπου παρεστησαν οι ομολογουμενως πιο σοβαροι, αξιοπρεπεις και μορφωμενοι ανθρωποι απο το χωρο του ΣΥΡΙΖΑ ( αυτοι που οι αλλοι -να μην τους χαρακτηρισουμε αμορφωτους, κολλημενους στο Γραμμο 1949 (" ρε πως χασαμε ετσι, αλλα πουσαι, εδω θα παρουμε το αιμα μας πισω..") κλπ ..αποκαλουν "δεξιους"...-ενταξει, τους ξεφυγε και ηταν εκει κι ο Κουβελης, αλλα αυτος μονον ως συμπαθης Κυρ-Φωτης, "καφετζης της Αριστερας" μπορει πλεον να εμφανιζεται...)

...κυκλοφόρησε ενα κειμενο που φαινεται να υποστηριζει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ-και ως Κυβερνηση και ως Κομμα ( αφόρητη διχοστασία για τους γερομπητνικς του Μαη 1968...) πρεπει επιτελους να σοβαρευτει..

Σας το παραθετουμε αφου το αντιγραψαμε ολοκληρο, γιατι νομιζουμε ότι αξιζει τον κοπο...ΚΙΝΗΣΗ  27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Με το κείμενο αυτό επιθυμούμε να εκφράσουμε σκέψεις και προβληματισμούς για την πορεία του Κόμματος και της Αριστερής μας Κυβέρνησης , εν όψει και του επερχόμενου Συνέδριου μας .

Η Ευρωπαϊκή -τουλάχιστον-συγκυρία σήμερα , με τις εξελίξεις στον οικονομικό και Τραπεζικό Τομέα, με τελευταίο τον ισχυρό κλυδωνισμό της Deutsche Bank, αναδεικνύει την γενική ορθότητα των τοποθετήσεων μας ενάντια στο Μοντέλο λιτότητας που έχει επιβάλει η Γερμανική ελλιπέστατη ηγεσία των Σόιμπλε στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, κάτι που γίνεται πλέον κατανοητό ηχηρά και από μεγάλες οικονομίες του Νότου όπως η Ιταλική.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχή «Συνάντηση του Νότου» προ εβδομάδων, λειτούργησε ως καταλύτης για τις απαραίτητες διεργασίες προς μια Ευρωπαϊκή Ένωση της ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, με ανάληψη από κάθε Εταίρο του βάρους που του αναλογεί σε όλα τα επίπεδα για μια τέτοια αναδόμηση της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην εκκαθάριση του τηλεοπτικού τοπίου-παρά τις δυσκολίες και τα πιθανά λάθη-η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τήρηση των δεσμεύσεων μας απέναντι τ ων δανειστών με παράλληλη κατά το δυνατόν υπεράσπιση των ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων από τις συνέπειες αυτών των δεσμεύσεων, αναδεικνύουν την ποιότητα και τον χαρακτήρα αλλά και τις δυσκολίες μιας Αριστερής Κυβέρνησης -της πρώτης στην Ευρώπη-σε μια εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Η συνεχιζόμενη υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε συνδυασμό με την απόλυτη  αδυναμία της αποκαλουμένη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να κεφαλαιοποιήσει τα όχι ευκαταφρόνητα λάθη και ολιγωρίες μας- σε επικοινωνιακό και οργανωτικό κυρίως επίπεδο-όχι μόνο δεν πρέπει να μας δημιουργήσουν επανάπαυση και χαλαρότητα, αλλά αντίθετα , μας επιφορτίζουν με πρόσθετα καθήκοντα σοβαρότητας, σεμνότητας, παραγωγικότητας, συντονισμού  και ταχύτητας υλοποίησης του Κυβερνητικού Έργου, με σεβασμό στις δημοκρατικές μας λειτουργίες και την έκφραση και σύνθεση, χωρις όμως παράλυση, των διαφορετικών απόψεων μελών, στελεχών και Οργάνων του Κόμματος μας, που πρέπει να λειτουργεί σαν «αριστερή συνείδηση» της Κυβέρνησης μας χωρις όμως παρεμπόδιση, με τη λειτουργία αυτή, του έργου της .

Στα πλαίσια αυτά, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το κλίμα, το πνεύμα και τις αποφάσεις  της προχθεσινής συγκέντρωσης της «Πλατφόρμας 2010» με αφορμή τα δυο χρόνια στην Ευρωβουλή του Ευρωβουλευτή συντρ. Δ. Παπαδημούλη, που αποτέλεσε και αφορμή για συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ προοδευτικών αγωνιστών και φίλων από τον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της ανανεωτικής αριστεράς και της οικολογίας.

Η συνάντηση και προσπάθεια αυτή , που αποφασίστηκε να συνεχιστεί με τη δημιουργία ενός συνεχούς Φόρουμ Διαλόγου για ευρύτερη συσπείρωση των δυνάμεων αυτών, δεν πρέπει να αφεθεί να ατονήσει και να σβήσει.

Η Αριστερή Κυβέρνηση στη χώρα μας, σε συμμαχία με τον Δημοκρατικό Πατριωτικό Χώρο των ΑΝΕΛ, έχει ανάγκη για να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της , από κάθε ήρεμη και μετριοπαθή παραγωγική συνεισφορά στο έργο της , σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις που δρουν μέσα στην Κοινωνία, όπως την Εκκλησία , τους Κοινωνικούς Φορείς και τα Δημοκρατικά Κινήματα και Συλλογικότητες.

«Αριστερίστικοι» σεχταρισμοί-απομεινάρια του κινηματικού μας παρελθόντος- αλαζονεία της εξουσίας, βαναυσότητα και απειλές, έπαρση επικοινωνιακή, «βολονταρισμοί», φαβοριτισμοί, νεποτισμοί, κενά αξιοκρατίας, χαμηλή αποδοτικότητα Οργάνων και θεσμών με πρόσχημα την διαφορετική γνώμη και τον «αιώνιο διάλογο για το διάλογο» , αδιαφορία για τη συνέπεια λόγων και πράξεων και για την ανάγκη των πολιτών -όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών και των κατοίκων αυτής της χώρας -για ασφάλεια, τήρηση του Νόμου και προοπτική αξιοπρεπούς ζωής, με σεβασμό της   νοημοσύνης τους, δεν μπορούν να έχουν θέση στην γιγάντια προσπάθεια μας, παρέχοντας συνεχώς επιχειρήματα στους αντιπάλους μας και αναγκάζοντας μας να απολογούμαστε για ύφη και στάσεις που δε μας ανήκουν και μας αδικούν..

Η κοινωνία που μας ανέδειξε τρεις φορές στην Εξουσία που επιδιώξαμε και αποκτήσαμε- και για την οποία ορισμένοι εξ ημών ίσως δεν ήταν έτοιμοι…- δε θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την περιθωριακή νοοτροπία του 4% ούτε να αποτύχουμε, παγιδευμένοι αυτιστικά σε παρωχημένους τρόπους λειτουργίας αμφιθέατρου, και θα μας τιμωρήσει γιαυτό  με τον τρόπο που αυτή ξέρει.

Η ενωτική, μετριοπαθής , αποδοτική λειτουργία μας ως Κυβέρνηση με μέγιστη αξιοποίηση της εμπειρίας και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς εντός των οποίων έχουμε επιλέξει να κινούμαστε σε ένα συνεχή διαλεκτικό αλληλοεπηρρεασμό, με μεγιστοποίηση της αξιοποίησης όλων των στελεχών , μελών και φίλων μας με τις γνώσεις, την επιστημοσύνη, την εμπειρία τους και την πρόθεση για συνεισφορά σε όλα τα επίπεδα, και όπου κανείς δεν περισσεύει, πρέπει να είναι ο μόνιμος στόχος μας, και θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τον στα πλαίσια της «Κίνησης 27 Σεπτέμβρη»

Υπογραφές."
Και ειναι καιρος οι αξιολογοι ανθρωποι μεσα εκει να κινηθουν κι αυτοι λιγακι, αντι για μεγαλοπρεπα χασμουρητα "υπερ της ενότητας..."
...γιατι οι αλλοι ( "53+" κλπ κολλημενοι Δριτσες, Πολακηδες, Θεανές , Σκουρλετηδες κλπ "αριστεροι")  δεν καθονται ησυχα, συνερχονται στα " Γκαζια" και η μόνη ενότητα που τους νοιαζει ειναι αυτη που ελεγχουν, ως δραστηρια μειοψηφία...) 
Αντε, παιντιά, κι ερχεται και Συνεδριο 13-16/10...

1 σχόλιο:

  1. Φρούδες ελπίδες τρέφει όποιος πιστεύει ότι υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ σοβαρός, αξιόλογος, αξιοπρεπής και στοιχειωδώς νοήμων εκεί μέσα. Αν υπήρχε και ...παραπλανήθηκε, θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει τρέχοντας, βλέποντας την καταστροφή που συντελείται σε ΟΛΑ τα επίπεδα από την "λαοπρόβλητη" κυβέρνησή μας, συνεπικουρούμενη και από το κόμμα ("Νότος" και τηλεοπτικά ήταν το σανό για τους εναπομένοντες ψηφοφόρους τους).
    Όσο δε για όσους εξακολουθούν να θεωρούν "σοβαρό" τον Παπαδημούλη, ας μη σχολιάσουμε καλύτερα... Τα έργα και οι ημέρες του στην Ευρωβουλή το αντίθετο αποδεικνύουν (για να μη μιλήσουμε για την παρουσία του στα social media...)
    Ο δρόμος είναι ένας. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ και γρήγορα. Όλα τα υπόλοιπα (συνέδρια, "πλατφόρμες", "κινήσεις" και λοιπά) είναι απλώς "σπανακόπιτες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή