Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΚΙ ΕΜΕΙΣ;

Γιατί είναι ηλίθιος και ανθελληνας όποιος νομίζει ότι η αρξαμενη διάλυση της Τουρκιας δεν βάζει πρωτίστως, και κυρίως στην Ελλαδα, επείγοντα βαριά και νέα καθήκοντα.
Η κατάσταση στην Τουρκια σήμερα, μετά τις 15 Ιουλιου, μοιάζει πάρα πολύ με την περίοδο ανατροπής του Σαχη στο Ιραν και εγκατάστασης φανατικού Ισλαμικού καθεστώτος υπό τον Χομεινι, το 1979 (με τη βοήθεια και των Ρώσων στην αρχή). Τότε, η Δύση χρησιμοποίησε τον εθνικοσοσιαλιστή μπααθικο Σανταμ, μέχρι τότε φανατικό αντιαμερικανο, για να ανατρέψει το καθεστώς Χομεινι που είχε μείνει σχεδόν χωρίς αξιωματικούς στο στρατό, μία και οι σαχικοι αξιωματικοί είχαν εκτελεστεί ή διωχθεί από το καθεστώς. Έτσι ξεκίνησε ο οκταετης πόλεμος Ιραν-Ιρακ, στον οποίο το Ιραν τελικά ηττήθηκε.

Αν στη θέση του Χομεινι βάλουμε τον Ερντογαν και στη θέση του Σανταμ τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καταλαβαίνουμε τι σχεδιασμοι της Δύσης, μακιαβελικοι μεν, τελικά ομως ωφελιμοι για μας μπορούν να μπουν μπροστά το επόμενο διάστημα.
Αν ο Ερντογαν θέλει να κάνει την Τουρκια Ιραν, να απομακρυνθεί από τη Δύση και το ΝΑΤΟ και να συμμαχήσει με τη Ρωσια, ο καλύτερος "Σανταμ" που μπορεί να τον πιεσει από τ' αριστερά του, ακόμα και ένοπλα, είναι η Ελλαδα.

Θρακη (Δυτική και Ανατολική), Πατριαρχείο, Ποντος, Αιγαιο, 12 μίλια και κατεχόμενα στην Κυπρο, αποτελούν πρόσφορα θέματα, απολύτως αξιοποιήσιμα διπλωματικά, αλλά και στρατιωτικά, για να πιεστεί τρομακτικά η Τουρκια από τη Δύση.

Την έχει που την έχει πουλήσει την "αριστερή" ψυχή του ο Τσιπρας στο "Μεγάλο Σατανά", τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τα παραληρηματα των διαφόρων Κυριτσιδων. Ας βγει τουλάχιστον και κανένα εδαφικό όφελος για την Ελλαδα -στην Ανατολική Θρακη, στην Ιμβρο/Τενεδο, στη Σμυρνη (γιατί όχι;), στην Αμμοχωστο...

Δε χρειάζεται να περιμένουμε 10 χρόνια για να ξαναστηθει ο στρατός τους.
Τώρα είναι διαλυμένος, τώρα είναι η ώρα για μας και την άρματα μας (έστω και τα μεταχειρισμένα που μας δίνουν οι Αμερικάνοι)...

2 σχόλια:

  1. Καλα τα λες θρωρητικα,Αριστερε Πατριωτη-αλλσ ποιος Συ(ριζο)καμμενος και ποιος Στρατος θα τα κανει αυτα?Μηπως μας μπερδευεις με το Ισραηλ που,μονο 6 ρκατομμυρια,νικησε 2 φορες 100 εκατομμ Αραβων?η μηπως θελουμε ,επιχειρωντσς αυτα που προτεινεις,να ηττηθουμε κι απ αυτο το εν διαλυσει Τουρκικο Στρατο και
    νσ ξαναφτασουν οι Τουρκοι ωε την ...Τεργεστη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι ειναι-μιλαμε και με τον αλλο μας εαυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή