Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Η ΕΘΝΑΡΧΕΥΟΥΣΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΠΡΩΤΑ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΜΕΤΑ Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ...
...και μετα οι "κατεχόμενες ζωνες"  ( Ανατολικη Θρακη, Σνατ.Ρωμυλία, Περιφερεια Σμυρνης, Κατεχόμενα Κυπρου, Μοναστηρι/Σκοπιων...)

( Και μη ξεχνάμε : Αλλοι λαοι δεν ξεχασαν και κερδισαν την ελευθερία και επανενταξη των "κατεχομένων ζωνών" τους..-

  • Οι Δυτικογερμανοι δεν αποκαλεσαν ποτε " Ανατολικη Γερμανία" την DDR -ελεγαν παντα -και στο Συνταγμα τους : " Die Zone" ( "Η Ζωνη" ) 
  • Οι Ιρλανδοί πολεμούν απο το 1916 τους Βρεταννους (De Valera, IRA κλπ μεχρι σημερα...)
  •  Οι Ισραηλινοι 1948 χρόνια επεμειναν να επανελθουν στην κατ αυτους " Γη της Επαγγελίας" Ιερουσαλήμ-και το καταφεραν!...
  •  Οι Αλβανοι μιλούσαν απο το 1914 για την " Μεγαλη Αλβανία"!-εκαναν το πρώτο βήμα -το " Κόσοβο"...
  •  Οι Ρωσοι διεκδικούσαν στην ουσια 60 χρονια την Χερσονησο της Κριμαίας- την πήραν ...

Εμεις; Χασκομεν οι " Κα( η)μμένοι";

Ιδου η πατριωτική ανακοίνωση της Μητροπολης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανης και Κονίτσης ..

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ


                    ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ

                              

Αριθ. Πρωτ.: 33                                                                                                 Εν Δελβινακίω τη  25η Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,

έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :                « Πολλές φορές έχω τονίσει, ότι οι Αλβανοί φέρονται με ιταμότητα και θρασύτητα απέναντι στην Ελλάδα. Κι’ αυτό το αποδείκνυαν αλλεπάλληλα γεγονότα, που αφορούσαν στην Ελληνική Εθνική Κοινότητα της Βορείου Ηπείρου. Τώρα, όμως, όπως έγραψε με πηχυαίους πρωτοσέλιδους τίτλους ημερήσια γιαννιώτικη εφημερίδα, έγκυρη και με ευρύτατη κυκλοφορία (Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015), «κάθε όριο έχει ξεπεράσει το θράσος της αλβανικής πλευράς προς την Ελλάδα, αφού μετά το θέμα με την υφαλοκρηπίδα που ... επινόησε, αντιδρώντας ουσιαστικά στις έρευνες που θα κάνει η Χώρα μας για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, τα Τίρανα, μέσω διαβήματος, ζήτησαν και τους χάρτες χερσαίων ερευνών για υδρογονάνθρακες, που θα γίνουν στην Ήπειρο, εγείροντας επί της ουσίας θέμα συνόρων».

 Ναι !  «ΘΕΜΑ  ΣΥΝΟΡΩΝ  ΕΓΕΙΡΕΙ  Η  ΑΛΒΑΝΙΑ ! ». Διότι δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τα σχέδιά της για την δημιουργία της ... «Μεγάλης Αλβανίας». Και ξεχνάει, ότι και τα σημερινά σύνορά της, προς Νότον τουλάχιστον, προέρχονται από την κλοπή των Ελληνικών εδαφών της Βορείου Ηπείρου με την βοήθεια κυρίως της Ιταλίας το 1914. Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί και θρασύτητα και ντροπή, αφού χάρη στην Ελλάδα μπόρεσε η Αλβανία - μετά την πτώση του αθεϊστικού κομμουνιστικού καθεστώτος - να σταθή στα πόδια της οικονομικώς. Η αχαριστία είναι ίδιο των μικρών ανθρώπων και των ανέντιμων κρατών.

                 Ένα ακόμη πρόσφατο δείγμα της αλβανικής αχαριστίας, αλλά και της ανθελληνικής πολιτικής της είναι, ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα τοποθέτησε στη θέση του τρίτου αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής τον Σπετίμ Ιντρίζι, που είναι πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος των Τσάμηδων. Ο οποίος, μάλιστα, εδήλωσε, ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θα λυθή και το ζήτημα «των εδαφικών διεκδικήσεων στην Ελλάδα», που προβάλλουν οι Τσάμηδες. Κι’ ακόμη, ότι ευελπιστεί μελλοντικά να υπάρχη εκπρόσωπος του Τσάμικου Κόμματος και στην ... Ελληνική Βουλή !!!  Αυτός ο διορισμός προκάλεσε την παραίτηση από την θέση του αντιπροέδρου της αλβανικής Βουλής του κ. Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος, είναι πρόεδρος του Ελληνικού Βορειοηπειρωτικού Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ)».

                Ενώ, όμως, οι εξελίξεις στην γείτονα είναι ραγδαίες, η Ελληνική Κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τις κινήσεις των Αλβανών, και τους κινδύνους της Βορειοηπειρωτικής Κοινότητος ιδιαίτερα, από τους εγκληματίες «Τσάμηδες», τους οποίους η Αλβανία φανερά πλέον υποκινεί σε ανθελληνισμό.

                Εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την αγωνία μας, προσευχόμαστε και, παράλληλα, φωνάζουμε δυνατά στην Κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο : Κύριοι, ξυπνήστε !  Η Χώρα και η Βόρειος Ήπειρος κινδυνεύουν τα έσχατα. Γιατί, αν συνεχίσετε να αδιαφορήτε, θα πληρώσουμε πολύ ακριβά μιαν - ο μη γένοιτο - εθνική ταπείνωση και καταστροφή ».                                                            ( Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως )


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου