Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΓΥΜΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ...Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν από 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.

Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.


Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με τον ίδιο τρόπο με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Ελλήνων και των Ασσυρίων.


  Από http://www.topontiki.gr

....Απο πλευράς μας , ουδέν έτερον σχόλιον...
Μονο η αναγκη να περιοριστουν οι Μογγόλοι πίσω ακόμη κι απο την σκονισμένη πεδιάδα της Αγκυρας-εστω και βοηθούντος του αιρεσιάρχου μεν αλλα μαλλον πιο "ψαγμένου" απο προηγούμενους Αργεντίνου Επίσκοπου Ρώμης ( απλά "Επίσκοπου", οχι δά και Πάπα...)  Φραγκίσκου...
Και να περάσει η Ιωνία -απο Τραπεζούντα μεχρι απεναντι της Ρόδου -εκει οπου πάντα ανήκε-αλλωστε κι οι Τούρκοι δε μας αποκαλούν-οι μόνοι μαζι με τους Αραβες...-  " Γιουνανιστάν"-ητοι " Χωρα της Ιωνίας"; 

(ΥΓ. Αλήθεια, η Ελληνική ΣΥΡΙΖΟκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που ειναι επ αυτου;
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, " Τριτη Ρώμη" κατα τους Ρώσους Παλαιοημερολογίτες Ορθοδόξους του Πατριαρχη Κύριλλου;
Καλά , για το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κων/πολης και τον Βαρθολομαίο ας μην ερωτήσωμεν...) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου