Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ -HOMEWORK- ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ -ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ...


 Κάπως έτσι φαντάζεται την Τρόικα ο μέσος Έλληνας 
-για ευνοήτους λόγους
("Γιατί να τους κάτσουμε εμείς και να μη μας κάτσουν αυτοί/ες;" σκέπτεται...)

 ...κι επειδή μας έχουν πρήξει με την αντιεπιστημονική και ανορθολογική τους εμμονή στη μείωση των μισθών σαν παράγοντα αύξησης τη ανταγωνιστικότητας...

...κι επειδή δε διαβάζουν, αυτά τα παιδιά, και μας έρχονται με ετοιματζήδικες λύσεις τύπου Γουινέας -Μπισάου...

Τους χαρίζουμε free of charge άλλη μια ενδιαφέρουσα μελετούλα επί του θέματος...

...έτσι για το ξενύχτι...

που ξεκινάει κάπως έτσι:
 
"Λέγαμε σε προηγούμενο σημείωμά μας (Το Πολύπαθο Ελληνικό Μισθολογικό Κόστος) ότι το μισθολογικό κόστος δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του Δείκτη Ανταγωνιστικότητας (Μοναδιαίο Κόστος Εργασίας) της ελληνικής οικονομίας. Εκεί διαπιστώσαμε ότι την προηγούμενη δεκαετία η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας διαμορφώθηκε κατά 5% από την παραγωγικότητα, κατά 22% από την κατάσταση της αγοράς εργασίας (ανεργία), κατά 35% από τις τιμές που έθεταν οι επιχειρήσεις και κατά 38% από το μη μισθολογικό κόστος (φόροι κ.τ.λ.) που διαμορφώνουν τη συνολική επιχειρηματική μη μισθολογική επιβάρυνση.
 Σήμερα, λοιπόν, έχουμε μία αναλυτικότερη παρουσίαση του συνολικού συντελεστή επιβάρυνσης από τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, το κόστος συναλλαγών, τα δημόσια τέλη κ.λπ., με βάση τα στοιχεία του 2010, του τελευταίου δηλαδή από τους παραπάνω παράγοντες...."

Διαβάστε από το link και το υπόλοιπο, και γελάστε με τους Τροι-ανι-κανούς μας...

1 σχόλιο: