Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ " ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ" .....

Φίλτατοι, κουρασμένοι απο "ιστορίες με κονσερβοκούτια" και "ιστούς της αράχνης"...
Το ακόλουθο κάπως "αιρετικό" άρθρο, θα το βρείτε μόνον εδώ...
Αυτά.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΒΕΛΑΚΙ...) --- ΔΕΞΙΑ (ΒΕΛΑΚΙ...)


Σκέψεις για τις σχέσεις και κριτική
του ΛΑ.Ο.Σ. προς τις πολλές «Αριστερές»…

Το άλμα του ΛΑ.Ο.Σ. στις τελευταίες ευρωεκλογές προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της «Λαϊκής Δεξιάς». Αλλά όχι μόνον από εκεί...
Το Κόμμα μας φαίνεται να ψήφισαν και πολίτες από το χώρο του πατριωτικού «αριστερού» ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάποιοι από το χώρο της Κομμουνιστικής κυρίως Αριστεράς.
Η στήλη (ή, αν θέλετε, το blog...) έχει την άποψη -ίσως όχι πλειοψηφική μέσα στο Κόμμα, αλλά ελπίζω όχι και μοναχική…- ότι από την στιγμή που ο ΛΑ.Ο.Σ. απευθύνεται στις λαϊκές τάξεις και στρώματα, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αγρότες και στους νεόπτωχους των πόλεων, αναγκαστικά θα συναντάται εκεί και θα βρίσκει μπροστά του οπαδούς διαφόρων εκδοχών της Αριστεράς.
Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να έχει μια συνθετη πολιτική σχέσεων και κριτικής προς τις διάφορες αυτές εκδοχές της Αριστεράς...
Γιατί η Αριστερά δεν είναι ενιαία, και επομένως η πολιτική μας απέναντί της θα πρέπει να είναι εξίσου σύνθετη και πολύπλοκη με την εικόνα που αυτή παρουσιάζει.
«Τσουβαλιάσματα» και συνολικές απορρίψεις ή επιθέσεις γενικού χαρακτήρα μάλλον θα αναδείκνυαν ελλιπή γνώση και κατανόηση από το ΛΑ.Ο.Σ. των πολιτικών υποκειμένων που αντιμετωπίζει, καθώς και των ταξικών αναφορών και συσχετίσεων που εκφράζουν αυτά τα υποκείμενα και των -με αργούς έστω ρυθμούς- αλλαγών στο εσωτερικό τους.
Άποψη μας είναι ότι ο ΛΑ.Ο.Σ., με τη σύνθετη και συνθέτουσα πολιτική του, θα πρέπει να κάνει τους απαραίτητους διαχωρισμούς και διακρίσεις στάσης απέναντι στο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας που απαρτίζει την Αριστερά.
Έτσι, για παράδειγμα, η σχέση μας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το ισχυρότερο πολιτικό υποκείμενο της Αριστεράς σήμερα, θα πρέπει -κατά την άποψή μας- να είναι σχέση κριτικής-συνεργασίας (σε ότι ποσοστά οι κατά περίπτωση συνθήκες επιβάλλουν).
Η κριτική πρέπει να είναι αυστηρή. Αλλά να γίνεται χωρίς ύβρεις και παρωχημένους αντικομμουνισμούς εμφυλιακού χαρακτήρα, ή συνεχείς αναφορές στο πως χαρακτήρισε ο Ζαχαριάδης το Βαφειάδη, ή τι είπε πριν 50 χρόνια ο Βλαντάς για το Φλωράκη, που ούτε κατανοητά είναι πλέον από το παραγωγικό κομμάτι των λαϊκών τάξεων (25-45 ετών), ούτε φαίνεται να ενδιαφέρουν σήμερα (παρόλο που εμείς γνωρίζουμε και μελετούμε τα σχετικά Κομματικά τους τεκμήρια).
Μην ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ κάνει σήμερα αρκετά σημαντικά λάθη πολιτικής, στρατηγικής, τακτικής και λογικής (π.χ. το θέμα των Κομματικών του Επιχειρήσεων), ώστε να μη χρειάζεται προσφυγή σε «παλιά κουλούρια»,που μάλλον θα αποσπάσει λιγότερους οπαδούς του από όσους θα συσπειρώσει γύρω του εναντίον των «κατηγόρων» του, εμποδίζοντας ίσως έτσι την πρόσβαση μας στα λαϊκά στρώματα.
Αφ ετέρου, σήμερα το ΚΚΕ είναι το μόνο συνεπώς αντινεοταξικό Κόμμα στην Ελλάδα, πλην ΛΑ.Ο.Σ.
Έχει σαφείς σχέσεις και δύναμη -εστω στατική- με τα λαϊκά στρώματα, ενώ τελευταία κάνει κάποια δειλά βήματα και προς πιο «πατριωτικές θέσεις» και προς πιο «σύγχρονο» λόγο .
Επομένως, με μια πολιτική συμμαχιών -απαραιτητη για κάθε Κόμμα που στοχεύει στην εξουσία, συνεργασία/σύμπτωση απόψεων με το ΚΚΕ (ή με όποιο Τμήμα του είναι κοντύτερα σ' εμάς, μετά κι από πιθανές εσωκομματικές εξελίξεις εκεί - σε τρία χρόνια θα 'χουν το 19ο Συνεδριο...) κατά περίπτωση, χωρίς αυτό να σημαίνει «διαρκή κοινή πλατφόρμα
», θα υπάρξει και θα χρειαστεί ούτως ή άλλως αργότερα, στην πράξη -έστω μέσα κι από μια δύσκολη, μακριά και γεμάτη αντιφάσεις πορεία- όταν «ο Αμερικάνος», η Νέα Τάξη Πραγμάτων και το διεθνές και ντόπιο Κεφάλαιο θα επιδιώξουν να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια για Εθνική ανεξαρτησία και για πρακτικά φιλολαϊκά μέτρα.
Η μη ψήφιση από τον ΛΑ.Ο.Σ. του ψηφίσματος για την κοινή καταδίκη -σαν ταυτόσημων- του ναζισμού και του κομμουνισμού στο Ευρωκοινοβούλιο -που έφεραν με πρότασή τους τα Αμερικανόδουλα σήμερα τέως κομμουνιστικά Βαλτικά Κράτη, και η -με διαφορά μίας μέρας- κινητοποίηση ενάντια στη Συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στη Βουλιαγμένη προ μηνός αποκλειστικά και μόνο του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ., αποτελούν ένα πρώτο μικρό δείγμα ότι υπάρχουν -και θα θα αναφανούν- περιοχές συμφωνίας και σύμπτωσης μεταξύ των δύο χώρων.
Ύβρεις και χαρακτηρισμοί του ΚΚΕ εναντίον του ΛΑ.Ο.Σ. ας μας αφήνουν -μέχρις ενός σημείου- αδιάφορους. Σήμερα είμαστε εμείς «καβάλα» στη δυναμική των λαϊκών μαζών προς το μέρος μας. Γι’ αυτό ας τους αφήσουμε στη θλίψη τους, με μια Ορθόδοξη Χριστιανική ανωτερότητα του
«στρέψον και την άλλην παρειάν» (μέχρις ενός σημείου βέβαια, και από 'κει και πέρα χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα άμυνας...) επιμένοντας στο «Όλους εμάς μας ενώνει η Ελλάδα» (κι αυτούς μέσα...).
Από τις άλλες περιοχές της Αριστεράς:
Με το διαλυόμενο ΣΥ-Ν-ΡΙΖΑ μόνο 100% πολεμική μπορούμε να έχουμε, μια και είναι το πιο «κουκουλοφόρο» Νεοταξικό και «δεξιόστροφο» ελιτίστικο κομμάτι που ούτε καν Αριστερά δεν μπορεί να λέγεται...
Καλές ιδέες και κατά περίπτωση συμπτώσεις με μας -αλλά και δικές μας επιδράσεις σ’ αυτούς- μπορούμε να σκεφτούμε με ορισμένες θέσεις Τροτσκιστών (ιδίως στα θέματα της λαθρομετανάστευσης) και τέως Μαοϊκών, καθώς και με οπαδούς των Αριστερών Κινημάτων της Λατινικής Αμερικής που εμπνέονται όλοι από το παράδειγμα του Τσε Γκεβάρα.
Οι σύνθετες καταστάσεις απαιτούν σύνθετες και συνθέτουσες ικανότητες και προσεγγίσεις.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί και πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει αγκυλώσεις και προς εκείνο το δυναμικό και «διαβασμένο» 15% της Ελληνικής κοινωνίας που ψηφίζει Αριστερά, μπροστά στους δύσκολους καιρούς που έρχονται για την Πατρίδα μας...

8 σχόλια:

 1. Αριστερέ ''Πατριώτη''
  Εισαί εκτός πραγματικότητας.
  Πως ειναί δυνατόν ο ΛΑ.ΟΣ,να
  συνεργαστεί με το σταλινικό
  δογματικό πρώην κομμά σου το
  ΚΚΕ,αφού διαφερούμε ριζικά και
  μας χωρίζει ιδεολογικό χάσμα;
  Αμετανόητε σταλινικέ κουμμμουνιστή
  δεν ξερείς για παράδειγμα,οτι ο ΛΑ.ΟΣ
  ενώ ειναί κατά της λαθρομετανάστευσης,
  ενω το ΚΚΕ ειναί υπέρ;΄και οτί ο ΛΑ.ΟΣ
  ειναί κατά της συνθετής ονομασίας στο
  θέμα των Σκοπίων και το ΚΚΕ ειναί υπέρ΄;
  Τι παπαριές γραφείς για ''δεξιοστροφό''
  ΣΥ.ΡΙΖΑ,αφού εχεί ως συνιστωσές κομματά
  της Ακραριστεράς(ΔΕΑ,ΚΟΕ,Ξεκινήμα,Κοκκινό);΄
  Ας οψεταί ο Καρατζαφέρης που εχεί μαζέψει
  ολα τα Πασοκαριστερά λαμόγια.
  Ευχομαί να μην εκλεγείς μέλος της Κ.Ε.του
  ΛΑ.ΟΣ το Σάββατο,εαν βάλεις υποψηφιότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ εν γένει με την τοποθέτηση για την πολυσυλλεκτικότητα που πρέπει να έχει ο ΛΑ.Ο.Σ., ώστε να αποτελέσει ένα ευρύτερο πατριωτικό κίνημα. Από την άλλη, οι θέσεις του Κ.Κ.Ε. για την λάθρομετανάστευση είναι προκλητικές και εκεί στον Περισσό δεν δείχνουν καμμία διάθεση να τις αλλάξουν έστω και στο ελάχιστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΒΛΕΠΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΞΙΟς ΨΑΛΤΗΣ στο www.ixnos.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αφου εχει τετοια ατομα ο Καρατζαφερης κουμμουνιστοσυμμοριτες κατσαπλιαδες που σκοτωνανε με κονσερβοκουτια να σας χαιρετε.
  Δυστυχως αλλιως ξεκινησε και αλλιως πηγαινει. Αριστεριζει πολυ και θα του φυγουν οι αγνοι της λαϊκης πατριωτικης δεξιας, εθνικιστες και δεξιοι.

  Θα μεινετε εσεις τα λαμογια διπλα του να του κανετε παρεα.

  ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

  Μετα τιμης

  Κουμμουνιστοφαγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν με "χαλάει". Αρχίζει να μου αρέσει η σκέψη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=1/7/2009&pageNo=27&direction=1
  Αριστερέ ''Πατριώτη''
  δες το σημερινό αθλίο εμετικό συκοφαντικό
  της φυλλάδας του πρώην κομματός σου,του
  άθλιου σταλινικού δογματικού ΚΚΕ,εναντίον
  του ΛΑ.ΟΣ ,στελεχών του και προσωπικά ειναί
  του προέδρου Γιώργου Καρατζαφερή.
  Αυτοί ειναί οι συντροφοί σου,που θέλεις ο
  ΛΑ.ΟΣ να συνεργαστείς μαζί τους.
  ΑΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ...Xμμμ.."πατριωτη"καπου εκει στα "παρωχημενα"και τα "παλια κουλουρια"υπαρχουν παρα πολλοι νεκροι.Σφαγιαθεντες,κομματιασμενοι,αταφοι!Τι γνωμη λες να εχουν για την "δυναμικη των λαικων μαζων?
  ...ελεγε ο μακαριτης ο Καψαλης μεσα απο τον στοχο..."εν ειδα,βρεγμενη σανιδα!"
  Κι ακομη θα βγουν πολλοι σαν εσενα...
  τωρα που καθαρισαμε τα σκατα για να πατησετε εσεις, θα γεμισει ο τοπος...
  Τελος παντων,μιας και τυγχανω και εγω στρατευμενος παρα το λαος ελπιζω να συναντηθουμε αγαπητε αριστερε πατριωτη!

  . Φωτιαδης Δημοκριτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τωρα που τελείωσε το 4ο Συνεδριο του ΛΑ.Ο.Σ. , ας απαντήσω αναδρομικά:

  Προς ανωνυμους -παντα...-" κου(!)μουνιστοφάγους της 30/06:( εκανε ζέστη εκεινη τη μέρα;) Ορίστε, ειδατε τι κανατε;Πιάσαν , φαινεται , οι ευχές μερικών απο σας, και μια και δεν εκλέχτηκα στην Κ.Ε του ΛΑ.Ο.Σ. και δεν ειμαι πιά-προς το παρόν, το Κόμμα θα αποφασίσει- ουτε σε κανενα αλλο Οργανο του Κόμματος, αλλά μόνο απλό μέλος, εχω λυμένα τα χέρια για να "περιποιούμαι" - ιδεολογικά παντα,(εμεις δεν ειμαστε Χιτες να βασανίζουμε και να εκτελούμε, και εμένα μ εκοψαν απο την ΟΠΛΑ το 45, γιατι ημουν πολυ μικρός , ειπαν...μείον 5 ετων...) καποιους σαν και σας ..

  1. Προσεξτε μην τρώτε πολλους " κ-ου-μμουνιστές μαζι" , γιατι θα σας κάτσουν στο λαιμό και θα βαρυστομαχιάσετε...

  2. Τους τρώτε που τους τρώτε,τουλάχιστον γραφετέ τους σωστά : Ειναι " κομμουνιστής " , με " ο", και όχι " κουμουνιστής " με " ου"...

  3. Ο Καρατζαφέρης καλά εκανε και ανοίχτηκε σε όλους τους Ελληνες, με το σύνθημα "Ολους εμάς ενώνει η Ελλάς" , των Αριστερών και " κουμμουνιστών" συμπεριλαμβανομένων - δεν τους εξαίρεσε ποτέ , παντως, εξ όσων ενθυμούμαι...

  Καλεσε σε εθνικη ενότητα και συστράτευση, από όλο το ιδεολογικό φάσμα και ελπίζω να το συνεχίσει ετσι, γιατι εφτυσε αιμα να απαλλαγει απο τα "στιγματα" της ακροδεξιας που του χρεωναν καποιοι- και δεν ειναι ο ανθρωπος, οσο και να χτυπηθήτε κατω- και εξ αιτίας καποιων αρπαγμένων " οπαδών" σαν και σας. που ξαναμιλάνε το 2009 για κονσερβοκούτια και κατσαπλιάδες, και νομίζουν ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. ειναι τσιφλίκι τους ...

  Και βεβαίως θα βγούν και πολλοι αλλοι σαν και μενα, που θα βοηθήσουν, απο ενα η πολλά -και τα πιό διαφορετικα μετερίζια να απαλλαγει το αναπτυσσόμενο πολυσυλλεκτικό Πατριωτικο Λαικό Κίνημα απο διαφόρους "καθαρο"παράφρονες που δεν εχουν διαβάσει αλλη εφημεριδα απο το "Στόχο", και που θελουν να ξανακανουν την Ελλάδα ενα απεραντο Μακρονήσι (αλλα φυσικα "εχουσιν γνώσιν οι φύλακες", δεν θα τους περάσει ...)

  3. Τελος, γιατι βαριέμαι να πω πιό πολλά:Αντε, γυριστε τωρα στο 0,0001%, και αφηστε το ΛΑ.Ο.Σ. και τον Καρατζαφέρη, που τον
  Τσε Γκουεβάρα θαυμάζει,( μεταξύ άλλων...) αλλά πάντως όχι το "Χ"ίτλερ( !!!) να κανει πολυσυλλεκτικά τη δουλειά του, αφου το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, και το μελλον ετσι κι αλλιως ειναι "αριστερά",ιδίως στα κοινωνικά θέματα, με νεες μορφές και τρόπους-και " εναντια στο " χρυσό μοσχάρι του κέρδους", ..χωρις τα λάθη του παρελθόντος...Κι αν θελετε " καθαρότητα", τραβάτε σε κανένα καθαριστήριο της γειτονιας σας να μπήτε στον κλίβανο...

  Ειδικα θαρραλέα επωνυμε Δημόκριτε Φωτιαδη, κομμάτι άκριτα και μονόπαντα- εως και χυδαια...- αυτα που γράφεις,αλλά αν ειδικευεσαι στους καθαρισμούς που αναφερεις, καποια δουλεια θα βρεθει και για σένα...Μπορώ να σκεφτώ μερικές , αν βρεθούμε...

  Κι εσυ φίλε Καλλιτζάκη, πες μου τι σκέψη σου αρέσει απο όλες, να βοηθήσω στην παραπέρα αναπτυξή της ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή